21 juli 2019

Karbonader med hasselbackpoteter og soppsaus 💕


Hjemmelaget karbonader er jo så godt da -og med soppsaus blir det ekstra snadder !

Begynn med potetene da de tar lengst tid, oppskrift på hasselbackpoteter finner du her.
Jeg brukte små nypoteter i dag. Jeg har gassovn med kun undervarme, så jeg la ett godt lag med bakepapir i bunn. Karbonadene ble laget av kjøttdeig, da det var utsolgt for karbonadedeig på `nærbutikken` her oppe. Aller best blir dem hvis du kverner høyrygg av storfe, oppskrift her.

Server karbonadene med hasselbackpoteter, soppsausen og tyttebærsyltetøy.
Spis & Nyt 💕

Til 3 porsjoner trenger du:
KARBONADER
  • 600 g karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 egg
  • 2 ss vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene godt sammen.
  2. Form 6 stk karbonader.
  3. Stekes i godt smør, ca. 3 minutter på hver side, etterstek på svak varme noen minutter til de er gjennomstekt.

SOPPSAUS
  • 1/2 løk
  • 200 g sopp, jeg brukte sjampinjong
  • Smør og olje
  • 1,5 dl kremfløte
  • 2 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær løk i strimler og sopp i skiver.
  2. Brun løk og sopp i en blanding av smør og litt olje i en stekepanne. Ta det over i en liten kjele, hvis du skal bruke samme stekepanne til karbonadene.
  3. Rør inn fløte og soyasaus. 
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme.
Hasselbackpoteter  💕
Steker sopp & løk  💕
Tilsett fløte og soyasaus 💕
Steker karbonader 💕
Spis & Nyt 💕
💕 💕 💕 💕
På fisketur med bestefar 💕
Kveldsstemning 💕

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF