17 august 2018

Karbonader av høyrygg 🌿 Servert med hasselbackpoteter, ertestuing, stekt løk og grønn peppersaus 🌿


Høyrygg sitter helt foran på ryggen til dyret.
Kjøttet inneholder ca. 20% fett 

- og er ett perfekt utgangspunkt for en saftig karbonade.
Jeg har i tillegg spedd kjøttdeigen av høyrygg med litt fløte !

Resultatet du får er skikkelig saftige og gode karbonader 🌿


Tilbehøret er min utrolig gode og lettvinne grønne peppersaus !
Løp og kjøp Mrs. Cheng's soppsoya 🌿
Jeg har ikke funnet Mrs Cheng's produkter i Norge, men kjøpt den i Sverige.


Herlig gode hasselbackpoteter, en knall grønn ertestuing, masse stekt løk og vi Hedmarkinger må selvfølgelig ha litt tyttebær til !

Steg for steg bilder under oppskriften 👇

Spis & Nyt 🌿


Du trenger til 12 stk:
  • 1,6 kg høyrygg
  • 1,5 dl kremfløte
  • 2 ss potetmel
  • 3 ts salt 
  • 2 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær opp høyrygg i biter på ca. 2 x 2 cm.
  2. Bland kjøttbitene med salt, pepper og potetmel før du legger det i kjøttkvernen.
  3. Legg i litt og litt kjøtt og la maskinen gjøre jobben, ikke dytt kjøttet hardt ned i maskinen.
  4. Bland forsiktig inn fløte. Ikke rør mer enn nødvendig.Trikset er å arbeide minst mulig med kjøttet så ikke kjøttfibrene blir ødelagt. 
  5. Form karbonader på ca. 150 gram. 
  6. Stek dem i en varm panne med en blanding av smør, for smakens skyld og olje for varmens skyld. Etterstekes på svakere varme i 5-10 minutter. Steker du mange kan du gjennomsteke dem i stekeovn ved 175ºC i ca. 20 minutter. 
Grønn Peppersaus
Oppskriften er til 8 porsjoner.
  • 8 dl kjøttkraft (vann og 2 beger kjøttfond/kjøttbuljong)
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ss grønn pepper
  • 2 dl kremfløte
  • 2-3 ss soppsoya eller mørk soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller vann.
  2. Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen. 
  3. La sausen koke i 5 minutter.
  4. Knus grønn pepper grovt i en morter.
  5. Tilsett grønn pepper, soppsoya og fløte.
  6. La sausen koke i ytterligere 5-10 minutter.
Hasselbackpoteter
Oppskrift på hasselbackpoteter finner du her.

Ertestuing
  • 500 g frosne erter
  • 50 g smør
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 1 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok opp frosne erter i vann. De trenger bare koke ett par minutter.
  2. Sil av vannet.
  3. Tilsett smør og kjør ertestuingen med en stavmikser eller i en blender.
  4. Smak til med salt og pepper.
Stekt løk
  • 4 gule løk
  • Smør
  • Olje
  • 1 ts sukker
  • 5 ss vann
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Skjær løk i ringer. Bruk en mandolin hvis du har.
  2. Ha den oppskårede løken i en stekepanne med en blanding av smør og olje.
  3. La den surre på middels varme til den blir gyllen.
  4. Dryss over litt sukker.
  5. Ha i 5 ss med vann og la løken surre på svak varme til den har blitt brun. Rør i den underveis.
  6. Smak til med salt og pepper. 
Tips:
Blir ikke løken så brun, som du vil ha den. Det tar i hvert fall en time, så kan du jukse litt og tilsette en ts soppsoya før servering.
Skjær høyrygg i biter, bland inn salt, pepper og potetmel 🌿
Kvern kjøttet 🌿
Bland forsiktig inn fløte 🌿
Lag karbonader 🌿
Stek karbonadene 🌿
Jeg ettersteker dem i stekeovn 🌿
Hasselbackpoteter klare til steking 🌿
Skjær opp løk 🌿
Stek løken  🌿
Kok saus 🌿
Lag ertestuing 🌿
Klar til servering 🌿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF