11 august 2018

Menemen / Tyrkisk eggerøre ♫♪


Jeg var Tyrkia i sommer og der spiste jeg en fantastisk god omelett. 
Ja, det stod omelett på menyen, men det var eggerøre - en utrolig smaksrik og god en !!

Reisebrev fra Tyrkia, kan du lese  👉 her !

I 'omeletten' var det tyrkisk paprika, BIBER.
Tyrkisk paprika ser ut som en forvokst grønn chili.
Du kan bytte ut biber med grønn paprika !

De minste er veldig sterke og de største er søte. Du får også kjøpt syltet Biber på glass, de er små og sterke. Bladpersille blir også mye brukt i det smaksrike tyrkiske kjøkkenet.
Jeg fikk tak i Biber og billig bladpersille på Nye Grønt & Godt i Hamar.



Dette ble min utgave av Menemen !
Ganske så lik på smak, som den jeg fikk servert i Tyrkia.

Skikkelig snadder altså !!

Du trenger til 2 porsjoner:
  • 2 ss rapsolje
  • 3 vårløk
  • 1 søt tyrkisk paprika, eller en grønn paprika
  • 2 store gode tomater
  • Bladpersille
  • 4 egg
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær vårløk i tynne ringer og tyrkisk paprika i biter.
  2. Skjær tomatene i biter.
  3. Hell olje i en stekepanne og varm den opp til middels varme. 
  4. Stek vårløk og tyrkisk paprika til de er myke.
  5. Tilsett tomater og ca. 3 ss hakket bladpersille. La det steke videre under omrøring til tomatene har blitt most og det meste av væsken er dampet bort.
  6. Visp eggene lett sammen med litt salt og pepper. 
  7. Hell eggene i stekepannen, sammen med grønnsakene og stek videre på ganske svak varme under omrøring til eggene har fått ønsket konsistens. 
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Dryss over litt ekstra bladpersille ved servering.
  10. Spis & Nyt med godt brød -og salat hvis du ønsker det.
Tips:
Har du ikke tilgang til Biber, kan du selvsagt bruke 'vanlig' paprika !!

Ingredienser  🌿
Tyrkisk paprika, vårløk, tomater og bladpersille 🌿
Steker grønnsaker  🌿
Visp eggene godt sammen  🌿
Stek eggerøren under stadig omrøring  🌿
Klar til servering  🌿
Det er høstfarger  i fjellheimen allerede  🌿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF