21 august 2018

Risoni med reker og chorizo 🍅


Risoni er pasta, som er formet som store riskorn.
I hjemlandet Italia kalles den for Orzo.

Den er ypperlig å bruke i supper og salater -eller som her i en rett med 'surf and turf'.
Surf and Turf er en betegnelse på matretter, som blander kjøtt med delikatesser fra havet.

Passata er en saus av solmodne tomater fra Italia som er silt, slik at skinn og kjerner ikke kommer med. Du finner passata i de fleste dagligvarer. Hvis du ikke har tilgang til passata kan du bruke tomatpure og blande den ut i litt vann 🍅

Enkel, smaksrik og god pastamiddag, som er klar på under 30 minutter !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 2 fedd hvitløk
  • 200 g chorizo
  • 2 ss hvitvin
  • 400 ml passata 
  • 2,5 dl vann
  • 250 g risoni
  • Basilikum
  • 200 g små tomater
  • 300 g store kokte bærekraftige reker uten skall
  • Olje
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 180 ºC 
  2. Finhakk hvitløk, og skjær chorizo i små terninger.
  3. Varm opp 2 ss olje i en kjele. 
  4. Stek hvitløk og chorizo ​​i oljen i noen få minutter.
  5. Tilsett hvitvin og la det frese litt.
  6. Tilsett passata, vann og risoni.
  7. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke i ca.10 minutter, eller til risoni er al dente.
  8. Rør litt i kjelen av og til, så den ikke fester seg i bunn av kjelen.
  9. Legg tomatene i en ildfast form. Hell over 2 ss olje.
  10. Sett formen i stekeovn og stek tomatene i 15 minutter.
  11. Når pastaen er ferdig kokt tilsetter du rekene og en neve hakket basilikum.
  12. Server pastaretten med de stekte tomatene på toppen og dryss over frisk basilikum.
  13. Spis & Nyt.
Fres chorizo og hvitløk i olje, før du tilsetter hvitvin !
Tilsett passata, vann og risoni !
Tilsett reker og hakket basilikum !
Klar til servering !
Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF