18 august 2018

Tyrkisk BIFF FAJITAS a'la Edel 🍃


Jeg fikk servert en kjempegod fajitas i ferien ! 🍃
Det var utrolig mørt biffkjøtt og masse Tyrkisk paprika, som smakte nydelig.
Konsistensen var litt klebrig og 'sausen' var ganske så tykk !
Tortillaene var delt opp i små trekanter, så det var skikkelig digg fingermat.

Fajita består av stekt eller grillet kjøtt eller kylling på myke tortilla. 
Retten serveres som oftest med løk og paprika. 
Populære tilbehør er rømme, guacamole og salsa.


Retten inneholder BIBER 🍃 Biber er tyrkisk paprika.
De ser ut som en forvokst grønn chili. De minste er veldig sterke og de største er søte.
Du kan erstatte den med grønn paprika hvis du ikke har tilgang til Biber.

Jeg fikk tak i Biber på Nye Grønt & Godt i Hamar.



Dette ble min utgave av Tyrkisk BIFF FAJITAS !!
Jeg marinerte kjøttet i syltet jalapeno, her kunne jeg sikkert brukt små syltet supersterke Biber da men....

Server retten med tortilla, lettrømme, hot tomatsalsa og god hjemmelaget Guacamole,
som du finner oppskrift på 👉 her 🌿
Hvis du vil lage tortilla selv, så har jeg en god oppskrift på det 👉 her.


Du trenger til 4 personer:
  • 800 g ytrefilet av storfe
  • 1 glass jalapeno
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 søt tyrkisk paprika / grønn paprika
  • 1 gul løk
  • 1 ss maizena 
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss soppsoya
  • 1 ss hoisinsaus
  • Salt
  • Pepper
  • Tortilla
  • Guacamole
  • Tomatsalsa *
  • Lettrømme
Sånn gjør du:
  1. Skjær biffkjøtt i strimler, legg det i en pose og mariner kjøttet i jalapeno med kraften i en times tid. La kjøttet ligge i romtemperatur.
  2. Sil av kraften og fjern også en god del av jalapeno'en, hvis du ikke vil ha en veldig hot matopplevelse.
  3. Stek kjøttet i flere omganger i en blanding av olje og smør i en varm stekepanne. Legg kjøttet til side.
  4. Skjær gul -og rød paprika, tyrkisk paprika og løk i tynne strimler.
  5. Skru ned varmen litt på stekepannen og stek grønnsakene i stekepannen.
  6. Legg tilbake kjøttet og rør inn maizena blandet ut i vann. 
  7. Bland alt godt sammen og kok til det tykner.
  8. Smak til med hoisinsaus, soyasaus, soppsoya, salt og pepper.
  9. Varm tortilla etter anvisning på pakken.
  10. Server retten med tomatsalsa, guacamole og lettrømme.
Tomatsalsa
  • 0,5 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 0,5 ss flytende honning
  • 400 g grovhakkede tomater, hermetiserte
  • 1 ss lime -eller sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Finhakk rødløk og hvitløk.
  2. Del chili på langs og fjern frøene. Finhakkes.
  3. Ha alle ingrediensene, bortsett fra koriander i en kasserolle.
  4. La det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter.
  5. Tilsett grovhakket koriander mot slutten av koketiden.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Serveres varm eller kald.
Skjær kjøttet i strimler 🍃
Mariner kjøttet i jalapenos 🍃
Lag tomatsalsa 🍃
Lag guacamole 🍃
Det er smart å bruke en potetstapper når du skal mose avokado 🍃
Skjær opp grønnsakene 🍃
Brun kjøttet raskt i flere omganger og legg det til side 🍃
Stek grønnsakene 🍃
Rør inn maizena og smak til med soyasaus, hoisinsaus og soppsoya 🍃

Klar til servering 🍃
Spis & Nyt 🍃 Pakk dem inn i tortillalefser hvis du ønsker det 🍃

Oppskriften finner du også i HA-Bloggen !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF