}); Edels Mat & Vin: Ferske vårruller med reker / Goi cuôn ♫♪ Google+

onsdag 15. august 2018

Ferske vårruller med reker / Goi cuôn ♫♪


Goi cuôn er navnet på de vietnamesiske vårrullene som tilberedes uten fritering.
De ferske ingrediensene legges på fuktet rispapir og pakkes i små ruller.

Jeg bruker norske dypvannsreker, det er neppe det de gjør i Vietnam, der går det vel mest i store tigerreker. Men, det finnes ikke bedre reker enn de som lever i Barentshavet og langs Norskekysten !

Dypp vårullene i soyasausen og spis & nyt !! 
De kan også serveres med sweet chili saus hvis det er din favoritt.

Herlig, smaksrik og god kosemat -eller forrett !
De smaker bare helt himmelsk !


Du trenger:
  • Rispapir
  • Reker
  • Isbergsalat
  • Gulrøtter
  • Agurk
  • Paprika
  • Koriander
  • Soyasaus
  • Chli
  • Sitrongress (kan droppes)
  • Sesamfrø
  • (Sweet Chili saus)
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Skjær isbergsalat i strimler.
  3. Skjær gulrøtter, paprika og agurk i tynne strimler. 
  4. Legg et rispapir, du må lage en og en om gangen. Bløtlegges i kaldt vann i 10-15 sekunder.
  5. Legg rispapiret over på ett rent bløtt kjøkkenhåndkle.
  6. Legg på grønnsaker, reker og litt koriander.
  7. Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene og rull sammen.
  8. Bland sammen soyasaus, hakket chili, litt hakket sitrongress, koriander og sesamfrø -og dypp vårrullene i sausen !
Skjær isbergsalat, agurk, paprika og paprika i strimler ♫
Bland sammen dressingen ♫
Montering av vårruller ♫
Lag vårrullene ♫
Spis & Nyt ♫
Det er lov til å bruke kniv og gaffel, hvis du ønsker det ♫

Ingredienser ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar