}); Edels Mat & Vin: Minestronesuppe med risoni 🍅 Google+

mandag 27. august 2018

Minestronesuppe med risoni 🍅


Minestronesuppe er en suppe som er basert på kraft av buljong.
Ellers lages suppen tradisjonelt av de ingredienser man har på kjøkkenet, ulike typer grønnsaker og svinekjøtt, samt pasta. I tillegg kommer krydder og parmesan.

Minestronesuppen kommer fra Italia. Navnet kommer fra minestra, som betyr suppe.


Her er en vegetarutgave med Risoni
Risoni er pasta, som er formet som store riskorn.
I hjemlandet Italia kalles den for Orzo.

Her får du mye god, sunn og varmende suppe for noen få kroner 🍅


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • Olje
  • 1,8 liter vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 3 laurbærblader
  • 1/2 squash
  • 2 gulrøtter
  • 200 g risoni / eller makaroni
  • 400 g hermetiske knuste tomater
  • 1 boks røde kidney bønner
  • 0,5 sitron
  • Salt
  • Pepper
  • Parmesan/Grana padano
  • Basilikum

Sånn gjør du:
  1. Hakk løk og hvitløk og surr det litt olje i en stor tykkbunnet kjele.
  2. Tilsett vann, knust grønnsaksbuljong og laurbærblad.
  3. Kok opp buljongvannet.
  4. Kutt squash og gulrøtter i terninger og tilsett det i kjelen.
  5. La det koke i cirka 5 minutter.
  6. Ha i risoni, tomater og bønner. OBS: Bønnene må siles og skylles i kaldt vann, før de tilsettes i kjelen.
  7. La suppen koke videre i 10 minutter.
  8. Smak til med salt, pepper og saften av en halv sitron.
  9. Dryss over litt Parmesan eller Grana Padano og frisk basilikum ved servering.
  10. Server gjerne suppen med godt brød.
Forbered alle ingrediensene 🍅
Surr løk og hvitløk i olje 🍅
Tilsett vann, knust buljongterninger og laurbærblad 🍅
Tilsett risoni, bønner og tomater 🍅
Klar til servering 🍅
Ingredienser 🍅

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar