}); Edels Mat & Vin: Bringebærpudding med bringebærsaus 💕 Google+

fredag 3. august 2018

Bringebærpudding med bringebærsaus 💕


Herlig kremet, litt søt, veldig syrlig, smaksrik og mager dessert !!
Rask og enkel å lage, men den må stivne i kjøleskapet før servering.
Desserten passer godt etter litt 'fete' middager. Er du en skikkelig 'søtmons' bør du kanskje bruke litt mer sukker i puddingen -og litt mer melis i bringebærsausen. Vil du lage en sunnere utgave kan du erstatte sukker med kunstig søtningsmiddel og melis med sukrinmelis.

Kanskje du er så heldig å ha bringebær i hagen, hvis ikke kan du jo også plukke villbringebær.
- Eller gjøre som meg, kjøpe dem i butikken.
Fryste bringebær kan du også fint bruke i denne desserten  !!
Denne blir fort en favoritt 💕

Ordkunstneren og sanglerken Toril Nybrott, skrev dette diktet når hun så bildet av desserten 💕

Du frister meg med røde drømmer
Som søte kyss lander bringebærsmaken på mine lepper
Jeg lukker øyne og nyter
En sommerlig opplevelse
Der sødme og drøm møtes
I bringebærets gavmilde
Smaksopplevelse... 



Du trenger til 4-6 stk:
  • 400 g bringebær
  • 3 ss vann
  • 3 ss sukker
  • 5 stk gelatinplater
  • 420 g kesam vanilje mager
  • 1 stk vaniljestang
  • (Frisk mynte)
BRINGEBÆRSAUS
  • 150 g bringebær
  • 75 g melis
  • 1 ss sitronsaft

Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter.
  2. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Både frø og vaniljestangen skal tilsettes i kjelen.
  3. Kok opp 300 gram bringebær, sukker, vann og vaniljefrø og vaniljestangen.
  4. Rør til sukkeret er oppløst og bærene er litt most.
  5. Ta ut vaniljestangen.
  6. Mos blandingen med en stavmikser eller i en blender.
  7. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt/rør inn gelantinen i bringebærblandingen. En og en om gangen.
  8. Sil blandingen og avkjøl til romtemperatur.
  9. Rør mager vanilje kesam inn i bringebærblandingen og til slutt 100 gram hele bringebær.
  10. Fordel massen i 4-6 stk serveringsglass. Jeg lagde 5 stk i dag.
  11. Sett bringebærpuddingen i kjøleskapet og la de stivne i minst 3 timer. 
  12. Hell forsiktig bringebærculie på toppen av glassene før servering. Pynt med noen ekstra bringebær og mynte eller sitronmelisse hvis du har.
Bringebærsaus
  1. Alt kjøres sammen i en blender eller med en stavmikser til en jevn saus.
  2. Sil sausen gjennom en finmasket sil.
Tips:
Du kan også lage dem i små former, som du hvelver over på en tallerken, men da bør du bruke 6 gelantinplater. Hell sausen forsiktig rundt puddingen og pynt den med friske bringebær og urter.

Kok opp bringebær, sukker, vann, vaniljefrø og vaniljestang.
Mos blandingen med en stavmikser før du tilsetter gelantinplater.

Sil bringebærblandingen.
Rør inn vaniljekesam, før du forsiktig blander inn hele bær.
Fordel bringebærpudding i porsjonsglass.
Lag bringebærsausen.
Sil bringebærsausen, så du blir kvitt de små steinene.
Klar til servering 💕
Ingredienser !
Vår alles kjære matmor sovnet stille inn i dag, 94 år gammel 💕💕 Hvil i fred 💕💕

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar