05 august 2018

Laks i form med limesaus 🌿


Enkel, god og sunn middag med ovnsbakt laks, kokte nypoteter og salat !

Denne er rask nok til hverdagsmiddag på travle dager -og god nok til nydelig søndagsmiddag.
Vel bekomme


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 3 dl matfløte
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1 ts karri
  • 1 ss dill, frisk
  • 3 ts tomatpuré
  • 1 stk lime
  • Salt
  • Nypoteter
  • Blandet salat
Sånn gjør du:
  1. Kok poteter.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Skjær laksefilet i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.
  4. Rør sammen matfløte, knust fiskebuljongterning, karri, dill og tomatpuré i en kjele.
  5. Kok fløteblandingen opp under omrøring. 
  6. Press saften av lime, og smak til sausen med limesaften og salt.
  7. Hell sausen over laksen og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.
  8. Server lakseformen med kokte nypoteter og blandet salat.
Kok opp sausen 🌿
Hell sausen over laksen 🌿
Klar til servering 🌿
Ingredienser til laks med limesaus 🌿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF