}); Edels Mat & Vin: Ovnsbakt laks med grønnsaker og søtpotet frites ! Google+

mandag 27. juli 2020

Ovnsbakt laks med grønnsaker og søtpotet frites !


Fisk og grønnsaker på menyen i dag 🐟🍅
Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.

Jeg har brukt ferdig krydret laks i form, men du kan gjerne bruke naturell laks -og lage krydderblanding selv:
  • 1 rød chili
  • 1 dl hakket, frisk dill
  • 1 stk sitron, skallet
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts flytende honning
Jeg har stekeovn, som går på gass og den har bare undervarme. Det kan være en utfordring.
Jeg stekte søtpotetene nederst i ovnen i 15 minutter -og satte dem øverst i ovnen, når jeg satt inn fisken.


Grønnsaker og laks i samme form !
Mat blir ikke bedre og enklere enn dette!
Vel bekomme

Du trenger til 3-4 porsjoner:
  • 600 g grill laks med smak av Japan
  • 400 g 'opphøgde søtpoteter'
  • 1 stk squash
  • 1-2 stk paprika
  • 12 stk små tomater
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ss soyasaus
  • Pepper
  • Salt
Sånn gjør du:
  1. Varm opp ovnen til 225°C, eller 200°C varmluft hvis du har det -og stek søtpotetene i 10-15 minutter.
  2. Skjær opp squash og paprika i passende biter og legg dem i en ildfast form sammen med tomater.
  3. Krydre med pepper og litt salt, det er mye salt i soyasausen.
  4. Hell over olje og soyasaus.
  5. Fjern skinnet på laksen og legg den på toppen.
  6. Sett ned varmen til 200°C (180°C varmluft) -og stek fisken sammen med søtpotetene i ytterligere 15 minutter.
  7. Spis & Nyt !!
Ingredienser !

Klar til steking !

Skifersteinsbrudd på Heggsetra !

Skifersteinsbrudd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar