02 juli 2020

Stekt fjellørret med nykål, blomkålris og soyasmør !


Ingenting er så godt som sprøstekt fjellørret !
Aller best er det når du har fisket den selv, men det skal jeg ikke skryte på meg.
Denne er fisket i Storsjøen i Rendalen.

Fisk fra Rendalen med fersk norsk nykål, stekt blomkålris med chili, sitron og dill -og godt smør med soyasaus, hot tabasco og sitron 💚

Da er man garantert en smakfull lavkarbo fiskemiddag !
Du kan selvfølgelig bytte ut blomkålris med kokte nypoteter hvis du ikke teller karbohydrater.
Men, blomkålrisen er veldig god -og kan fint spises av alle !

Du trenger til 4 porsjoner:
1 porsjon inneholder ca, 500 kcal og 9 g karbo
  • 4 stk fjellørret
  • 1 stk nykål
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Soyasmør *
  • Blomkålris *
Fjellørret
  1. Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet.
  2. Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
  3. Krydre den godt med salt og pepper.
  4. Smelt smør i en stekepanne og legg i fisken når pannen er god og varm.
  5. Stek den ca. 3 minutter på hver side, så skinnet blir sprøtt.
  6. Etterstek på svakere varme til fisken er gjennomstekt, når kjøttet slipper benet.
Blomkålris
  • 1 stor blomkål 
  • 3 ss smør
  • 1 chili
  • Dill
  • 1 sitron
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del blomkålen i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller blender til den blir kornete og ligner på ris. Eller bruk ferdig 'blomkålris', enkelt og greit !
  2. Varm opp en stekepanne og tilsett smør.
  3. Legg i blomkålen.
  4. Tilsett finhakket chili, hakket dill og skvis over saften av en 1/2 sitron.
  5. Fres blomkålrisen til den blir varm, under omrøring.
  6. Smak til med salt og pepper.
Nykål
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i kålen og kok til kålen er myk, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Soyasmør
  • 1-2 stk sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco, 10-20 dråper
  • Sitron
Sånn gjør du:
  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  3. Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
  4. Tilsett soyasaus.
  5. Smak til med tabasco og sitronsaft.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF