}); Edels Mat & Vin: Calzone med kylling & pesto ! Google+

søndag 26. juli 2020

Calzone med kylling & pesto !



Vi har hatt noen fine dager med masse sol, her oppe i fjellheimen i Gudbrandsdalen 🌞
Mange fine fjellturer og sene kvelder ute på terrassen.
Men, nå er det slutt på finværet, forhåpentligvis ikke lenge !

Finnes ikke dårlig vær, sies det 💦
Etter en fjelltur i regn og blåst er det ekstra godt å komme inn i en varm hytte, fyre opp i ovnen - og kose seg med pizza, uten altfor mye jobb 🍕 


Jeg lager innbakt pizza i dag, calzone !
På hyttevis har jeg rett og slett jukset litt, med ferdig pizzabunn, ferdig pizzasaus, ferdig grillet kyllingkjøtt og basilikumspesto på glass !!

Her har jeg delt pizzabunnen i fire deler, men du kan også bare dele den i to -og lage to store calzoner med mye fyll 🍕

Smakfullt og utrolig enkelt ♫♪


Du trenger:
  • Pizzabunn
  • Pizzasaus
  • Grillet kylling 
  • Mais
  • Rødløk
  • Mozzarella, revet
  • Pesto
  • Pizzakrydder
  • Egg til pensling

Sånn gjør du:
  1. Del pizzabunnen i fire deler.
  2. Fordel pizzasausen på den ene halvdelen av hver pizza og legg på mais, kylling. rødløk i tynne ringer og revet mozzarella.
  3. På den andre halvdelen smører du utover ett lag med pesto.
  4. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
  5. Klem sammen slik at deigen blir tett.
  6. Pensle calzonene med sammenvispet egg og dryss over pizzakrydder.
  7. La den gjerne etterheve litt, men ikke dekk den til etter du har penslet den med egg.
  8. Stekes på 225 °C i 20-25 minutter / Innstilling 6 på gassovnen i ca. 20 minutter. Min gassovn har kun undervarme, så jeg brukte ett lag aluminiumsfolie og ett lag bakepapir og stekte dem midt i ovnen.
Ingredienser 
Lager calzone

Skikkelig digg !

Klar til steking !

Bilder fra gårsdagen, i dag regner det her oppe 💦

Raubakk !

Ut på tur, ser hytta langt der oppe !


Heggsetra, utsikt mot Nårkampen 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar