05 juli 2020

Lavkarbo 'lasagne' med kål !


Lasagne, som på Italiensk betyr pastaplater er vel kanskje ikke helt riktig navn på denne retten da jeg bytter ut pastaplater med kål. De fleste har kanskje fått med seg at jeg er i overkant glad i nykål. I denne retten passer det perfekt med nykål, men du kan også bruke vanlig hodekål, spisskål eller kinakål. 

Smaker knallgodt, så denne kan spises av alle, selv om man ikke følger lavkarbo dietten.

Jeg steker lasagnen med funksjonen kombidamp 🍅
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir riktig, osten smelter, blir lett brunet og boblete.

God og velsmakende lavkarbo grateng med masse ost 🍅
Server gjerne retten med gode runstykker, oppskrift 👉 her !



Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder totalt 4383 kcal, 48,4g karbo / 1096 kcal, 12,1 g karbo per porsjon
  • 1 stk nykål
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g hakket hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts oreagno, tørket
  • 1 ts basilikum, tørket
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt

  • 125 g kremost
  • 2 dl kremfløte
  • 150 gram revet ost
  • 1/4 ts muskat
  • Salt 
  • Pepper
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Kok opp en kjele med vann og del kålhodet i blader. Forvell kålblader i kokende vann i ett minutt, hvis du bruker nykål eller kinakål. Ca. 3 minutter med vanlig hodekål. Legg dem over på tørkepapir eller rent kjøkkenhåndkle.
  2. Hakk løk, ganske finhakket.
  3. Hvitløken finhakkes -eller som jeg gjør, rives på ett lite rivjern. Hvitløkpresse kan du selvfølgelig også bruke.
  4. Stek kjøttdeig i smør eller olje.
  5. Tilsett løk og hvitløk -og la det surre litt.
  6. Tilsett tomater, tomatpure og krydder og la det koke i ca. 10 minutter.
  7. Visp sammen fløte og smøreost i en kjele på middels varme. Smak til med  muskat, salt og pepper. Tilsett 150 g revet ost og la det småkoke under omrøring i 5 minutter.
  8. Legg kjøttsaus, kålblader og osteblandingen lagvis i en smurt ildfast form. Jeg brukte 3 lag med saus -og kål.
  9. Dryss over ett godt lag med revet ost helt til slutt.
  10. Sett kombidamp ovnen på 180 grader varmluft+damp, fyll vannskuffen med vann og stek lasagnen midt i ovnen i 45 minutter. 
  11. La lasagnen hvile noen minutter før servering.
  12. Dryss over frisk basilikum ved servering.
  13. Spis & Nyt
Gratengen kan også stekes uten kombidamp, 200 grader i 35 minutter.

Forvell kålblader 
Kjøttsaus 
Ostesaus 
Rør inn revet ost
Straks klar 
Klar til steking 
Ref. Lifesum
White passion 💚 Pasjonsblomt 💚


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF