29 juni 2020

Lavkarbo grove pølsebrød / baguetter !


Jeg hadde så lyst på noe så enkelt, som pølse med brød 🌿
Men, det er ikke bare -bare når man foretrekker ett kosthold med minst mulig karbohydrater.

Jeg prøvde meg på noen enkle pølsebrød.
De ble litt store, men smakte godt -og magen fikk litt å jobbe med.

Les på pakningsvedlegget før du kjøper pølsene. 
De bør inneholde max 5g karbo per 100g når du går på lavkarbo. 
Det samme gjelder tilbehør. Jeg brukte Denja rekesalat, som inneholder 5g karbo per 100g. 
Bruk ketchup og sennep, som ikke er tilsatt sukker.


Pølsebrødene kan også brukes som baguetter 🌿

Fyll dem med hva du måtte ønsker av lavkarbo pålegg.
✅ Kanskje det kan friste med litt godt smør, salat, tomat, agurk, ost og skinke 🍅

✅ Ett godt rekesmørbrød med masse ferske reker og majones passer perfekt nå på sommeren

✅ Eller hva med roastbiff, rødløk og majones. 
Remulade inneholder flere karbohydrater enn majones.

Husk regelen max 5 gram karbo per 100 gram !


Pølse med brød, rekesalt, rødløk og ketchup !

Du trenger til 4 stk pølsebrød/baguett a 100 gram:
Inneholder 323kcal, 3,25g karbo per stk
  • 1 dl / 60g sesamfrø
  • 1/2 dl / 50g solsikkekjerner
  • 1/2 dl / 20g kruskakli
  • 2 ss linfrø
  • 1 ss fiberhusk
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl / 80g revet mozzarella
  • 4 egg
Sånn gjør du:
  1. Kjør sesamfrø og solsikkekjerner i en blender til de er finmalt.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  3. Visp eggene lett sammen før du bander dem inn i røra.
  4. La deigen hvile i 10 minutter, så den tykner.
  5. Form røra til passe store pølsebrød. Det går enklest med litt vann på hendene. Jeg lagde 4 stk a 100g.
  6. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  7. Stekes på 180 grader i ca. 20 minutter.


Lag deigen !
Formes til pølsebrød 
Ferdig stekt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF