Grillet koteletter, hjertesalat, tomater & sitron 🍋 Servert med blomkålgrateng !


Nå er det masse fersk, kortreist blomkål fra Norge å få tak i !
I Norge har blomkålen blitt dyrket siden 1600-tallet, noen kaller den for grønnsakenes hvite dronning.
Blomkål er en meget gammel kulturplante, trolig utviklet i middelhavslandene lenge før vår tidsregning. Det er Kypros og Syria som regnes som opphavslandene for den hvite blomkåltypen.

Herlig, enkel og smakfull lavkarbo grillmat 🍅🍋
Alt kan grilles og har du ikke prøvd å grille hjertesalat før, så bør du prøve det.
Grill også en sitron, delt i to og skvis den over tomatene og salaten ved servering.


Du trenger:
  • Koteletter
  • Blomkålgrateng *
  • Tomater
  • Hjertesalat
  • Sitron
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Lag blomkålgrateng.
  2. Grill koteletter på varm grill. Jeg brukte sommerkoteletter, som jeg fjernet beinet på. 
  3. Del sitronen i to og grill den med snittflaten ned, da blir den søt og god. 
  4. Del hjertesalat i to på langs. Pensle snittflaten med litt olje og grill salaten raskt - med snittflaten ned over høy varme. Krydre med salt før servering. 
  5. Del tomater i to, pensle dem med litt olje og grill dem med snittflaten ned i 3-4 minutter. Snu dem og grill dem litt på andre siden. Krydre med salt.
  6. Skvis over litt sitronsaft ved servering.
  7. Spis & Nyt !
Blomkålgrateng
Til 4 porsjoner
Inneholder 1466 kcal - 33,5g karbo / 367 kcal - 8,4 g karbo per porsjon
  • 400 gram blomkål
  • 3 dl kremfløte
  • Salt
  • Pepper
  • 300 g revet ost
Sånn gjør du:
  1. Sett ovnen på 220°C varmluft.
  2. Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Sil av vannet.
  3. Riv osten, hvis du ikke bruker ferdig revet.
  4. Kok opp kremfløte.
  5. Tilsett 200 g revet ost og rør til sausen er glatt.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Legg kokt blomkål i en ildfast form.
  8. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ovnen i ca. 15 minutter.
Ingredienser !

Lag blomkålgrateng !
Grønnsaker !
Nyt kvelden 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF