26 juni 2020

Smartkarbo knutekålsalat med spekemat, eggerøre & røkelaks !


For oss som ønsker ett kosthold med mindre karbohydrater er knutekålsalat en god erstatning for potetsalat.

Knutekål minner om en blanding av kålrot og nepe 🌿
Den har en mildere smak og er litt søtere enn kålrot.

Knutekål inneholder kun 3 g karbo per 100 g -og blir derfor mye brukt av personer, som har ett
kosthold med lite karbohydrater. Du kan gjerne bruke ekte rømme i denne salaten, men jeg synes den blir best med lettrømme.

Dette er min egen oppskrift. 
Min kjære prøver seg på lavkarbo, men ingen spekemat uten 'potetsalat' !

Kokte knutekålen litt for å få den samme konsistensen som kokt potet, men er den nyhøstet og frisk kan du gjerne bruke den rå. 


Spekemat hører sommeren til 🍓
Enkelt og godt i varmen !

Jeg serverte salaten med spekeskinke, røkelaks, eggerøre og nystekte rustikke rundstykker, som du finner oppskrift på her. 
Samt norsk jordbær og melon 🍓

Salaten kan også serveres til annen sommermat, som kokt skinke med asparges, grillmat, stekt fisk, roastbiff og andre retter hvor du bruker potetsalat som tilbehør 🌿

Knutekålsalat 
6 porsjoner:
Inneholder 2085 kcal, 43 g karbo / 348 kcal, 7 g karbo per porsjon
  • 700 g knutekål
  • 50 g vårløk i tynne ringer
  • 50 g finhakket gul løk
  • 4 ts grov sennep
  • 1 box/300g rømme, jeg bruker lettrømme
  • 1 pose/165g majones, ikke lett majones !!
  • Sitronsaft
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del knutekål i terninger. Kok den i ca. 5 minutter og avkjøl den i iskaldt vann.
  2. Bland alle ingrediensene, unntatt knutekålen godt sammen.
  3. Smak til med  sitronsaft, salt og pepper.
  4. Tilsett knutekål helt til slutt og vend terningene inn i blandingen. 
  5. Sett den i kjøleskapet frem til servering.
Tips:
Hvis du ikke er så veldig strix på karbo, kan du erstatte sitronsaft med litt hakket sylteagurk og noen ss med sylteagurk-lake.

Ingredienser
Knutekål 
Knutekål
Klar til servering 
Knutekålsalat, ref. Lifesum
Nyt kvelden 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF