21 juni 2020

Sommersuppe med nykål, asparges og farseboller !


Enkel, men utrolig god og rask middag - alt du trenger er en kjele 🌿

Hvis du ønsker en utgave med færre karbohydrater, smart karbo, så kan du erstatte potetene med andre grønnsaker, som blant annet knutekål.
Jeg droppet bare å spise dem, enkelt og greit !

Dette er ikke fasiten på grønnsaksuppe med kjøttboller !
Ta de grønnsakene du liker og rydd gjerne opp i grønnsaksskuffen.
Farseboller kan også erstattes med spedd kyllingkjøttdeig, hvis du ønsker en lettere variant.


Her har jeg laget en stor porsjon !
Den er ypperlig å fryse, så har du raske, gode og næringsfulle middager på lur til travle dager.



Du trenger til 6-8 porsjoner:
  • 2 liter vann
  • 2 stk terninger kyllingbuljong
  • 2 stk terninger grønnsaksbuljong
  • 4 stk poteter
  • 2-4 stk gulrøtter, ca. 300 gram
  • 8 stk asparges
  • 500 g nykål
  • 700 g medisterfarse
  • (Salt )
  • Pepper
  • Friske urter
Sånn gjør du:
  1. Skrell og kutt opp poteter, gulrøtter  og asparges i passende biter.
  2. Kok opp vann og buljong og legg i poteter og gulrøtter.
  3. La suppen småkoke i ca. 10 minutter til grønnsakene er nesten møre.
  4. Tilsett grovhakket nykål og asparges.
  5. Legg i farse, formet som små boller og la suppen småkoke videre i 10 minutter.
  6. Smak til med pepper og eventuelt salt, men det er mye salt i buljongterningene !
  7. Dryss over friske urter ved servering.
  8. Spis & Nyt !
Tilsett farseboller !
Klare til nedfrysing !
Etter dagens søndagstur laget jeg en stor langpanne med sjokoladekake.

I mangel på kakepynt, drysset jeg over litt kokos.
Oppskrift her !
Den kan deles i passende stykker -og fryses, så har du kake på lur også !

Denne forsvinner på arbeidsplassen til min mann i morgen !


Fra dagens tur 💚
I Hobergskogen på Ottestadstien 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF