}); Edels Mat & Vin: Grønnsaksuppe med kyllingboller ! Google+

tirsdag 25. mai 2021

Grønnsaksuppe med kyllingboller !


KORONASUPPE 😷
Når man sitter på hjemmekontor -og kun flytter 'baken' fra stuebordet til komfyren, 
så trenger man sunn mat med vitaminer og magert kjøtt.

Noen vil kanskje påstå at det er for mye salt i denne suppen -og dem har sikkert rett i det, men
"Det har blitt utarbeidet offisielle mål for saltinnholdet i rundt 100 forskjellige matvarekategorier. 
For alle buljong-produkter er målet 0,8 g salt per 100 g produkt.
Alle Maggi buljonger og fonder har redusert saltinnholdet, og ligger nå under saltmålet"

Det økte smittetrykket på Covid19 i Hamarregionen forlanger denne uken, at flest mulig har hjemmekontor.
Så da sitter vi her da... 
Men, frisk luft trenger vil alle, skal gå tur etter middagen er spist 💚

Jeg lager suppen med kyllingkjøttdeig, poteter, gulrøtter og mine favoritt grønnsaker,
som er nykål og asparges.

Ta de grønnsakene du liker og rydd gjerne opp i grønnsaksskuffen.
Selvsagt kan du bruke skikkelig god hjemmelaget kraft hvis du har det.
Du kan gjerne lage kjøttbollene litt mer spennende også, med for eksempel chili & hvitløk.

Lag stor porsjon. 
Frys ned restene, så har du enkel middag på lur til travle dager.
Billig, sunn og god hverdagsmiddag for små og store 🌿



Du trenger til 6 porsjoner:
  • 2 liter vann
  • 2 stk terninger kyllingbuljong
  • 2 stk terninger grønnsaksbuljong
  • 4 stk poteter
  • 4 stk gulrøtter
  • 8 stk asparges
  • ca. 500 g nykål
  • 800 g kyllingkjøttdeig
  • 1,5 ss potetmel
  • 2 ss vann 
  • 4 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell og kutt opp poteter, gulrøtter og asparges i passende biter.
  2. Kok opp vann og buljong og legg i poteter og gulrøtter.
  3. La suppen småkoke i ca. 10 minutter til grønnsakene er nesten møre.
  4. Tilsett grovhakket nykål og asparges.
  5. Bland godt sammen kyllingkjøttdeig, vann og potetmel. Form deigen til små boller og legg de over i suppen. La suppen småkoke videre i 10 minutter.
  6. Smak til med soyasaus, pepper og eventuelt salt, men det er mye salt i buljongterningene !
  7. Spis & Nyt !








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar