}); Edels Mat & Vin: Grillet biff & halloumi med salat ! Google+

lørdag 20. juni 2020

Grillet biff & halloumi med salat !


Kom hjem fra fjellet i dag - etter en fantastisk ferieuke på hytta i Gudbrandsdalen !
Kjørte ned Peer Gynt vegen !

Når vi passerte Vendalen koste noen kviger seg i sola,
- og da fikk jeg lyst på biff 😋

Okse, ku..... i kjøttdisken kalles det for storfe !!


Jeg har faktisk ikke gått opp ett gram i løpet av ferieuken.
Det skyldes nok noen toppturer, selv om jeg 'jukset' med både pasta, tyttebær og noen bobler i glasset 🍸

Les mer om når Edel gikk opp alpinbakken fra Gålå til Valsfjellet, 332 høydemeter her !
- Og en litt lettere rundtur på 195 høydemeter, fra Bålsetra til Nårkampen her !

Halloumi er en ost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også av geite- eller kumelk. Den spesielle, litt gummiaktige karakteren får den ved at den etter første runde av ostmasseproduksjonen så blir oppvarmet i myse, med det resultat at protein utskilles. Osten saltes og spises fersk, eller konserveres med saltet myse eller saltlake.

Du trenger:
  • Indrefilet av storfe
  • Halloumi ost
  • Kryddersmør
  • Bearnaisesaus
  • Isbergsalat mix
  • Vannmelon
  • Jordbær
  • Sukkererter
  • Mais, kan droppes hvis du på på ekstrem lavkarbo
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Ta biffen ut av kjøleskapet 30-60 minutter før den skal grilles.
  2. Krydre med salt og pepper.
  3. Del osten opp i skiver, ca. 1,5 cm tykke.
  4. Varm opp grillen.
  5. Bland sammen salaten.
  6. Kok sausen.
  7. Grill biffen ca. 3 minutter på hver side -eller lengre, hvis du ønsker den godt stekt. La den hvile på indirekte varme i 5 minutter.
  8. Samtidig griller du halloumi ost, den trenger ikke så lang steketid. 
  9. Spis & nyt ♫♫
Halloumi ost & salat !
Griller biff  & ost !
Disse kvigene er på fjellbeite på Gålå !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar