Kjøttsaus a'la bolognese med grønnsaker ♥ Servert med tagliatelle !


Pasta med kjøttsaus finnes i utallige variasjoner !
Pasta er praktisk hyttemat, veier ikke stort i sekken og er ferdig på ett blunk 😋

Til denne retten trenger du kun en stor stekepanne og en kjele til å koke pasta i.
Kjøttsausen kan selvfølgelig også serveres med ris eller annet tilbehør.

Bytter ut vanlig kjøttdeig med karbonadedeig i denne 'bolognesen', litt grovere og litt sunnere !
Minner mer om en gryte enn saus. 

Jeg synes det er best med en kjøttsaus, som inneholder masse grønnsaker og er skikkelig smakfull 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g pasta/ 16 'snurrer' tagliatelle eller 300 g lavkarbo pasta
  • Stekeolje eller smør
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 rødløk, hakket
  • 2 stk store gulrøtter eller 4-6 små gulrøtter, i biter
  • 1/2 squash, i biter
  • 1 boks/ 400 g hakket tomat
  • 2 dl kjøttkraft (2 dl vann + 1 beger Fond Du Chef)
  • 1 ts tørket oregano
  • Basilikum
  • Salt 
  • Pepper
  • Parmesan
Sånn gjør du:
  1. Stek karbonadedeig og rødløk i litt olje eller smør, krydre med salt og pepper. 
  2. Tilsett gulrøtter, squash, tomater, kjøttkraft og oregano.
  3. La sausen småkoke i 20-30 minutter, til grønnsakene er møre og sausen tykk og god. 
  4. Tilsett en neve grovhakket fersk basilikum og smak til med mer krydder, salt og pepper hvis nødvendig.
  5. Kok pasta etter anvisning på pakken i lettsaltet vann.
  6. Server kjøttsausen sammen med nykokt pasta, jeg brukte tagliatelle.
  7. Dryss gjerne over frisk, hakket basilikum og revet parmesan.
Ingredienser
Grønnsaker 
Nå skal gryta/kjøttsausen koke i 20-30 minutter
Klar til servering 
Spis & Nyt 
Stære godt !!
På "Himmelspretten" / Kristi himmelfartsdag - spretter bjørka ut 
Det ligger litt snø igjen på de høyeste fjellene 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF