}); Edels Mat & Vin: Coffele Soave BiB 2016 ♫♪ Hummer med basilikum ! Google+

lørdag 20. mai 2017

Coffele Soave BiB 2016 ♫♪ Hummer med basilikum !


Ren lykke på boks :
Økologisk sommerfriskus fra Soave
Gjør deg klar for en soavefylt sommer!
Coffele Soave BiB 2016 smaker av solskinn og livsglede, og er en mild, elegant og harmonisk vin med en nesten uforklarlig tiltrekningskraft. Her har du med andre ord den perfekte vin til våryre dager i parken så vel som til sommerens lyse og lange netter – eller når du bare har lyst på noe enkelt, digg og sjarmerende i glasset, uansett anledning.
Sitat fra pressemeldingen, som du kan lese lenger ned på siden.

Nå er Mostue Grape Selections ute med nyheter fra Vingården Azienda Agricola Coffele
En av nyhetene er  Coffele Soave BIB 2016


Vinen passer godt til lett og god sommermat, som salater, skalldyr, lette fiskeretter og andre godsaker.
Den kan også nytes uten mat, bare nyte ett godt glass med vin en varm sommerkveld 

Veldig god vin, som jeg kan anbefale !
Jeg serverte den til en enkel, smakfull og kjempegod rett med hummer og basilikum.
Snadder ♫♪

Hummer, havets kardinal !!
Hummer er en familie av krepsdyr som tilhører den store gruppen av tifotkreps.
Hummere lever i saltvann og er fredet i Norge, den kan bare fanges om høsten og forvinteren. 
Hummer er en klassisk delikatesse.
Den er svart, men når den blir kokt skifter den farge til rød.
Hummeren smaker salt og litt søtt og har en tydelig smak av sjø.
Som andre skalldyr bør hummer spises fersk, og eksklusive butikker og restauranter oppbevarer hummer i akvarium.

Her har jeg brukt ferdig kokt hummer.
Beregn 1/2 hummer per person til forrett og en hel hummer per person til hovedrett.

Hummer:
 1. Hummeren deles på langs, fjern magen, som sitter like bak øynene.
 2. Kan gjerne også fjerne den mørke tarmen som går hele veien gjennom halen. 
 3. Knekk klør, med en nøtteknekker eller slå på dem så skallet sprekker og ta ut kjøttet.
 4. Legg skallene i ildfast form og fordel kjøttet fra klørne i skallene.
 5. Legg på ett tykt lag med basilikumdressing.
 6. Stekes i forvarmet stekeovn ved 225 °C i 4 minutter, til den er gjennomvarm.
Basilikum-Vinaigrette :
 • 1 sjalottløk
 • 1 fedd hvitløk
 • 1-2 håndfuller fersk basilikum
 • 1 dl olivenolje
 • Salt 
 • Pepper
Sånn gjør du:
 1. Grovhakk sjalottløk og hvitløk.
 2. Kjør det i en mikser sammen med olivenolje, salt, pepper og basilikum til det blir en grønn saus. 
Server med ruccola, godt brød, aioli og sitron.
Oppskrift på aioli finner du her.

Forbereder hummer ♫♪
Lager basilikum vinaigrette ♫♪
Basilikum vinaigrette ♫♪
Klar til steking ♫♪
Klar til servering  ♫♪
Smaker nydelig  ♫♪
Spis, drikk & nyt ♫♪
Sitat fra pressemelding:
Coffele Soave BIB 2016

Coffeles splitter ny satsing på kartong har en lys strågul farge med grønnskjær, og en mild og fersk duft av gule epler, nektariner, lime, melon, kirsebærblomster, mandler og mineraler. 
Dette er virkelig et prakteksemplar av en ung, ren og leskende vin med livlig friskhet og en delikat smak av fersken og moden sitrusfrukt som avsluttes i en lett, forfriskende og eplepreget finish med et fint lite bitt.

Coffele Soave er en fantastisk allsidig bag-in-box som er herlig til det meste du kan tenke deg av sommermat – som antipasti med spekeskinke og pølser, caprese eller carpaccio, for ikke å glemme sjømat som østers naturell, fish & chips eller sushi, samt lettere pastaretter eller grønnsaksrisottoer. Og selvfølgelig – vinen er ikke minst fantastisk på balkongen, i parken, på hagefest, i båten, på hytta eller hvor enn du måtte planlegge å befinne deg utover våren og sommeren.

Druene kommer utelukkende fra den nordligste delen av Soave Classico, med vinmarker som ligger på en høyde på opptil 400 meter over havet. De eldste vinstokkene er bundet opp i det tradisjonelle pergola veronesesystemet.  Druene plukkes for hånd i flere omganger i oktober, slik at alle druene er perfekt modne når de høstes. Det brukes kun små kasser som tar maks 20 kilo, slik at alle druene er i perfekt stand når de ankommer kjelleren. Vinen fermenteres på maks 17 grader for å beholde druenes finesse og sjarm, og modnes deretter på maks 16 grader i små ståltanker. Vinen omstikkes én gang og er kun lett filtrert. 

Farge: Lys strågul farge med grønnskjær.
Duft: Mild og fersk med gule epler, nektariner, lime, melon, kirsebærblomster, mandler og mineraler.
Smak: Ung, ren og leskende med livlig friskhet og en fersk og delikat aroma av fersken og moden sitrusfrukt som avsluttes i en lett, forfriskende og eplepreget finish med et fint lite bitt.
Mat: Sommermat som antipasti med spekeskinke og pølser, caprese eller carpaccio, for ikke å glemme sjømat som østers naturell, fish & chips eller sushi, samt lettere pastaretter eller grønnsaksrisottoer.
Serveringstemperatur: 8-10 grader
Tilgjengelighet: Bestillingsutvalget
Alkoholinnhold: 11,7 prosent
Pris: 399,90 kroner
Vinmonopol-nummer: 7628806

Azienda Agricola Coffele
Hjemmesiden til vingården Coffele finner du her
Spaserer du gjennom den store porten i den gamle delen av den lille sjarmerende byen Soave, finner du Coffele i et gotisk kapell fra 1600-tallet beliggende på en eldgammel gårdsplass. Coffele-familien er imidlertid alt annet enn et gammeldags og tungrodd vinhus, og den livlige familien gir gjestene sine like mye omsorg og oppmerksomhet som de gir til vinene de lager. Det tette båndet familien har både til hverandre og vinplantene sine reflekteres også i vinene, som er klassiske og erketypiske soaver – som smaker akkurat slik topp soave skal smake.

Rene og mineralske viner
Soave-distriktet ligger øst for Valpolicella i regionen Veneto, i det nordøstlige hjørnet av Italia, og er utvilsomt et av Italias mest interessante hvitvinsområder. Når druene i de beste vinmarkene som her er dyrket med kjærlighet og får lov til å henge på vinstokkene til de er fullmodne, er resultatet rene og mineralske viner med en kremete munnfølelse og nydelig balanse mellom friskhet og sødmefull frukt.

Enhver vin har en historie å fortelle, og i dette tilfellet starter den som en kjærlighetsroman med Giovanna Visco og Giuseppe Coffele som hovedkarakterer. Da de to giftet seg i 1971 var det ikke bare hverandre de hadde lidenskap for, men også Soave og områdets vinmarker.

I dag er det barna Alberto og Chiara som har overtatt stafettpinnen. Alberto har laget vinene siden 1994, mens energibunten Chiara reiser land og strand rundt med vinene og en særdeles smittsom entusiasme i bagasjen.

De beste vinmarkene i Soave
Kombinert med de gamle vinstokkene og den høytliggende plasseringen gir det vulkanske jordsmonnet i Soave viner i en helt spesiell stil. Ikke alle er klar over hvor høy kvalitet vinene dette området kan ha, og det gjør at man fortsatt kan få overraskende mye vin for pengene her. Nettopp dette er samtlige av Coffeles viner strålende eksempler på, ikke minst deres splitter nye kartongvin.

Da Giovanna og Giuseppe bestemte seg for å gjenoppbygge familiens eldgamle vinmarker på 1970-tallet, ble det starten på en kvalitetsrevolusjon i Soave. Giuseppe Coffele var den første vinmakeren i området som så potensialet i de sør-sørvestvendte enkeltvinmarkene i de bølgende åsene i Castelcerino, som er de nordligste og høyest beliggende i hele Soave.

- Det er her i Castelcerino at vi finner de beste vinmarkene i Soave, og vi har som mål å legge til rette for at de virkelig skal få vise frem sitt fulle potensial, forteller Alberto Coffele.

Coffeles vinmarker er omringet av gamle olivenlunder, kirsebærtrær og den største skogen i Soave, som demper heten om sommeren og sørger for at druene beholder friskheten. Samtidig holder den konstante nordavinden sykdommer i vinmarkene på avstand, noe som gjør dem enkle å kultivere på økologisk vis.

Hest er best
Albertos bruk av hest i vinmarkene er heller ikke noe spill for galleriet.
- Ikke bare er det bra for miljøet – det er også mer effektivt og gir et bedre resultat. Når man finner den riktige hesten kan den brukes til alt arbeidet i vinmarkene, sier Alberto.
I motsetning til en traktor forurenser hester ikke, de sørger for at jorda opprettholder sin luftige struktur, og de skaper et lukket økosystem i vinmarkene ved at de både spiser ugress og produserer gjødsel.
-Hestens sindige ro og langsomme tempo lar meg også bli kjent med vinmarkene på en annen måte, og det gir meg en enda bedre forståelse av det komplekse jordsmonnet vi jobber med, forteller Alberto Coffele.

Vinimportøren:
Moestue Grape Selections:
Christopher Moestue etablerte i 1996 Moestue Grape Selections med formål om å importere vin og brennevin av kompromissløs kvalitet og med en tydelig geografisk signatur fra klassiske europeiske vinland. Hans evne til å lete seg frem til de beste produktene og produsentene har gjort at selskapet etter hvert har utviklet seg fra et énmannsforetak til Moestue Group, som i dag er landets største privateide vin- og brennevinsselskap og består av totalt åtte ulike vinfirmaer i Norge, Sverige og Finland. Som Norges største vinimportør stod Moestue Grape Selections i 2015 alene for en omsetning på 241 millioner kroner, og med Christopher ved roret og en stab av høyt kvalifiserte vinelskere drives selskapet i dag videre med den samme kompromissløse filosofien og entusiasmen som i den spede starten – bak sykkelstyret på landeveien i Burgund.

.((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Coffele Soave BiB 2016 ♫♪  'Hest er best', sitat fra Alberto Coffele
Ingredienser ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar