}); Edels Mat & Vin: Biffgryte med vørterøl, chorizo og urter ♪ Google+

fredag 19. mai 2017

Biffgryte med vørterøl, chorizo og urter ♪


Nå endelig er det nye kjøkkenet mitt 99% ferdig, mangler gardiner da men... !
Er kjempefornøyd, store skuffer med romdelere - Herlig !
Begynner med en gryte, jeg har laget en nesten tilsvarende tidligere, med hvalkjøtt
 -og den ble så god !

Chorizo, vørterøl, tomater, sopp, masse urter og krydder 🍅🍄
Sammen med det møre biffkjøttet blir det ett perfekt sammensurium 

Smaskens, nydelig gryte full av herlige smaker ♫♪
Mørt biffkjøtt skal ikke koke, derfor blir kjøttet tilsatt på slutten av koketiden.
Server retten med ris, som trekker til seg den smakfulle sausen.
Spis & Nyt ♫♪


Til 4-6 porsjoner:
  • 1 kg ytre eller indrefilet av storfe, i strimler
  • 100 g chorizo, i biter
  • Stekeolje
  • 200 g sopp, i skiver
  • 1 gul løk, grovhakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 4 gulrøtter, i skiver
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 2 nellikspikre
  • 1 neve hakket persille
  • 1 liten neve hakket oregano
  • 1 neve hakket basilikum
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 3,3 dl vørterøl 
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 dl fløte
  • 1 ts salt
  • Ris

Slik gjør du:
  1. Varm olje i en stekepanne. Ha i chorizo og stek den noen minutter.
  2. Legg chorizoen i en gryte.
  3. Stek biffkjøttet i samme stekepanne, med oljen som har dannet seg i pannen og brun det lett. Stek litt og litt om gangen. Bruk litt mer olje hvis nødvendig. Legg kjøttet til side, skal tilsettes i gryten på slutten av koketiden.
  4. Stek sopp og legg den over i samme gryte som chorizoen.
  5. Stek løk, hvitløk, gulrøtter og nellikspikre i samme stekepanne, til løken er gyllen. Ha alt i gryten med chorizo og soppen.
  6. Tilsett rød paprika, persille, oregano, basilikum, laurbærblad og pepper.
  7. Hell vørterøl i stekepannen og kok opp.
  8. La det koke i noen minutter. Hell det over i kjelen.
  9. Tilsett tomater og rødvinseddik i kjelen. Bland alt godt sammen og kok opp.
  10. La det småkoke i 20 minutter.
  11. Tilsett biffkjøttet og la det trekke rett under kokepunktet i 5-10 minutter.
  12. Tilsett fløte og smak til med salt.
  13. Fjern laurbærbladet før servering. 
  14. Serveres med kokt ris.
  15. Spis & Nyt ♫♪
Dagens vin:
Duas Quintas 2014


Steker chorizo ♫♪
Steker sopp ♫♪
Under arbeid ♫♪
Koker vørterøl ♫♪ Måtte finne en større gryte... 
Nå skal gryta koke i 20 minutter, før kjøtt og fløte skal tilsettes ♫♪
Klar til servering ♫♪
Biffgryte ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingredienser ♫♪
Kjøkkenkroken ♪ Her skal det monteres en lamellgardin 




Duas Quintas 2014
Dufter av søte moreller og plommer. Tett og saftig fyldig frukt på smak med ferske og tørre tanniner. Lang og kjølig mørk utgang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar