02 juli 2014

Mager gryte med kjøttdeig og nykål ✿


Sommerferie på fjellet ♫♪
Kos med hyttekos, fjellturer, litt for mye god mat og godt drikke.
Prøver og være litt sunn i matveien innimellom:

Her en en oppskrift på en sunn, lettlaget gryte med mye smak !!
Fiks ferdig på under 20 minutter!
Du trenger kun en stor stekepanne og en kjele til å koke tilbehøret i.

Du trenger til 3 porsjoner:
Inneholder totalt 850 kcal - 283 kcal per porsjon (pasta kommer i tillegg)
  • 400 g mager kjøttdeig av svin
  • 1 ss stekesmør
  • 1/2 nykål
  • 2 ts salt
  • 1 ts peppper
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ss soyasaus
  • 3 dl vann
  • 2 ss crème fraîche lett
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeig i smør.
  2. Skjær kål i strimler og brun den litt, sammen med kjøttdeigen.
  3. Tilsett krydder og vann.
  4. La gryten småkoke i 10 minutter.
  5. Rør inn crème fraîche rett før servering.
  6. Server med ris, pasta eller poteter.
Jeg brukte tagliatelle i dag, som jeg la i bunnen av tallerken.
Er ikke nykål i sesong, kan du bruke spisskål eller kinakål.

Under arbeid c",)

Hovdlisætra i Sør Fron. Her var min bestemor budeie på 1920 tallet og min mor på 1940 tallet :)
Fin tur dit fra hytta vår ca. 3,5 km over fjell og myr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF