27 juli 2014

Marinert kalkunfilet på grillspyd med grønnsaker & couscoussalat ♫♪


Grillingen fortsetter..... herlig sommer !! ⊱╮⊱╮

Kjøpte ferdig rosmarin- og paprikamarinert kalkunfilet på Kiwi'n i går c",)
Må være lov og gjøre det litt lettvint i varmen.

Couscous er semulegryn av durumhvete og har dermed hvetens relativt høye proteininnhold og lave fettinnhold. Couscous inneholder mer fiber enn pasta og ris. Den har ikke mye smak så det anbefales og tilsette krydder og gjerne grønnsaker.


Grillspyd:
  • Kalkunfilet, marinert
  • Squash
  • Rødløk
  • Paprika, rød og gul
  1. Skjær ingrediensene i passende biter.
  2. Gjerne litt store, så de ikke går i stykker under grillingen.
  3. Bruker du grillspyd av tre må du huske og legge dem i vann en stund før de skal brukes.
  4. Tre de på grillspyd, ikke altfor tett sammen.
  5. Det er lettere og få dem jevnt stekt hvis det er litt luft i mellom.
  6. Pensle grillspydene med litt smaks nøytral olje, på alle sider.
  7. Grilles i ca. 15 minutter, snus litt på innimellom.

Kan gjerne legge dem på indirekte varme, når de har begynt og få farge, så de ikke blir brent
før de er gjennomstekt.

Couscoussalat:
  • 200 g couscous
  • 1 stk tomat 
  • 1/2 agurk
  • 1 stk lime, skall og saft
  • 1 ts spisskummen malt
  • 4 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
Kok couscous som anvist på pakken.
Skjær agurk, fjern den bløte remsen og tomat, uten innmaten i fine biter og bland det med olivenolje, krydder, saften og skall av lime.
Bland det med couscousen og smak til med salt og pepper.

Nyt gjerne kvelden med et kaldt glass frisk rosevin  ⊱╮⊱╮


Grillspyd klare til grilling !


Griller grillspyd !

Ingredienser til couscoussalat !

Petit Bourgeois Rosé de Pinot Noir 

  • Karakteristikk:Fylde:Friskhet:Sødme:
  • Farge:Middels dyp rosarød.
  • Lukt:Ung og fruktig, preg av røde bær og grønne urter.
  • Smak:Fruktig og frisk. Preg av røde bær og grønne urter, hint av eple.
  • Passer til:Apertiff   Fisk   Lyst kjøtt  
  • Land/distrikt:Frankrike, Loire, Øvrige
  • Årgang:2013
  • Råstoff:Pinot Noir 100%
  • Metode:Etter en kort maserasjon ble mosten gjæret i temperaturkontrollerte ståltanker, ikke fatlagret, kun tankmodnet før tapping.
  • Innhold:Alkohol 12,00%Sukker: 2,00 g/lSyre: 4,80 g/l

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF