}); Edels Mat & Vin: Ovnsbakt spaghetti med kjøttsaus ! Google+

torsdag 31. juli 2014

Ovnsbakt spaghetti med kjøttsaus !


Denne tar det ca. 30 minutter å tilberede og den trenger 45 minutter steketid.
Ikke den raskeste middagen, men den kan gjøres i stand på forhånd, så kun stekingen gjenstår.

Passer fint på fredagskvelder foran tv'n i stedet for taco 
Hvorfor stresse med middag før ungene skal på fritidsaktiviteter.
Gi dem en brødskive og la middagen vente til alle er i hus igjen og kveldsroen senker seg !

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 200 g tørr spaghetti
  • 1 stk eggehvite
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk, eller 3 ts hvitløk fra Gourmet Garden
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 box tomat
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk rød paprika
  • Bladpersille, hakket 
  • Salt 
  • Pepper
  • Stekesmør
Ostesaus
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl lettmelk
  • 1 stk eggeplomme
  • 120 g revet ost 

Sånn gjør du:

  1. Kok spaghetti ”al dente” etter anvisning på pakken.
  2. Sil av vannet og skyll i kaldt vann, så pastaen ikke kleber seg sammen.
  3. Bland inn en lettpisket eggehvite.
  4. Stek karbonadedeigen med smør i en stekepanne.
  5. Tilsett løk og hvitløk og la det surre til løken blir myk.
  6. Tilsett paprika i små biter, tomater og krydder.
  7. La det koke i ca. 15 minutter.
  8. Tilsett en neve hakket bladpersille, bruk bare bladene.
  9. Smak til med salt og pepper.

Ostesaus

  1. Smelt smør i en kjele og rør ut hvetemel i smøret.
  2. Spe med melk. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
  3. Ta sausen av varmen og tilsett eggeplommer og revet ost.
  4. Legg halvparten av spagettien i en smurt ildfast form.
  5. Hell kjøttsausen over spagettien og legg den resterende delen av spagettien på kjøttsausen.
  6. Legg ostesausen på toppen.
  7. Stekes ved 180 ºC i ca. 45 minutter.

Kjøttsaus, ostesaus og spaghetti !
Klar til steking !
Ferdig stekt !
Gi aldri opp
Hvis du gir opp nå, 
vil du aldri få vite hvor
nær du var med å lykkes  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar