Stekt fjellørret med agurksalat, gulrøtter, nypoteter og Crème Fraîche-saus ✿✿


Ingenting er så godt som sprøstekt fjellørret 
Aller best er det når du har fisket den selv, men det skal jeg ikke skryte på meg i dag.

Det er en del fiskevann her oppe, men dessverre litt dårlig med fisk.
Med unntak av Iversteinshullet -der får man som regel ørret.
Kjempefin plass, når man har klart og komme seg ned -men det er verre og komme seg opp igjen !!

Du trenger:
  • Ørret 
  • Stekesmør
  • ca. 4 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Nypoteter
  • Gulrøtter
  • Agurk
  • Eddik 7%
  • Sukker
  • Vann
  • Crème Fraîche Lett
  • Sitron
  • Salt 
  • Pepper

Begynn med å koke poteter og gulrøtter, da det tar lengst tid.
Nå som vi er på hyttetur med begrenset kokemuligheter, er det lov og koke dem i samme kjele.

Lag agurksalat, som du finner oppskrift på her : AGURKSALAT

Ørret:
  1. Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet.
  2. Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
  3. Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paner fisken godt med hvetemelblandingen.
  4. Smelt smør i en stekepanne og legg i fisken når pannen er god og varm.
  5. Stek den ca. 3 minutter på hver side, så skinnet blir sprøtt.
  6. Etterstek på svakere varme til fisken er gjennomstekt, når kjøttet slipper benet.
  7. Legg den til side og hold den varm, mens du lager sausen.
Saus:
  1. Tilsett en boks Crème Fraîche Lett i stekepanna, som du stekte fisken i, sammen med saften av en halv sitron, salt og pepper.
  2. La sausen koke ett par minutter.
Agurksalat !

Fjellørret klar til steking !
Steking av ørret !


Casillero del Diablo Chardonnay 2013
Farge: Lys grønngul.
  • Lukt: Sval aroma preget av grønt eple, sitrus og grønne urter.
  • Smak: Fruktig og lett sitruspreget, innslag av urter, svakt bitter ettersmak.
  • Passer til: Fisk   Svinekjøtt   Apertiff  
  • Land/distrikt: Chile, Leyda Valley
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Chardonnay 100%
  • Metode: Håndplukkede druer, tradisjonell vinifikasjon med bl.a.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 7,30 g/l
Dagens enkle dessert: Norsk jordbær med mager vanilje kesam ❤️

Ørret tatt i Iversteinshullet, Sør Fron av Ole M (gubben) og bror Arild !
6 september 2014
Matbloggsentralen har en utfordring : MATSTREIF FYLLER 10 ÅR – LAG ET FESTMÅLTID MED NORSK LOKALMAT !

Råvarene må være presentert på Matstreif eller komme fra en av de mange lokalmatprodusentene som stiller ut under festivalen. Jeg har brukt grønnsaker fra Bama, som leverer hos de fleste butikker
i Hamar og omegn. Enkel og god husmannskost, med gode råvarer !

Noen likte bildet veldig godt, så Espedalen Fjellstue reklamerte med 'Dagens Middagsmeny' !!!
Minner om at det ikke er lov å brukes andre bilder !!
 © Edel's Mat & Vin/Edel Granerud Randgaard

2 kommentarer:

  1. Snadder :-) Ja, litt mindre men den er minst like god! Hilsen rettipanna-Einar

    SvarSlett
  2. Takk Einar :) LITT mindre enn den ruggen du dro opp i går :)
    Følger med for å se hva du får ut av den.... ikke bestandig størrelsen, som teller serru :)

    SvarSlett

Print Friendly and PDF