Jeg fikk lyst til å prøve meg på pekingsuppe.
Jeg har googlet noen oppskrifter -og den finnes tydeligvis i mange varianter.
Jeg prøvde meg frem, med de ingrediensene jeg hadde til rådighet og dette ble min utgave av den kjente suppen.
Denne kjente salt-syrlige suppen, kommer fra de nordlige deler av Kina.
Oppkalt etter hovedstaden i Kina: PEKING eller BEIJING, som byen kalles nå.
Etter opprettelsen av Folkerepublikken Kina i 1949, vedtok regjeringen pinyin translitterasjon
metode og brukte dette til å skrive alle de riktige navnene.
Teoretisk var dette var da Peking ble kjent i Vesten som Beijing.
Opprinnelig skal suppen lages av svart kinesisk sopp,
som må bløtlegges i 10 minutter før den tørkes av og skjæres i strimler.
Jeg brukte champinjong, fungerte bra det også.
Proteiner som blir brukt er som regel magert svinekjøtt, kylling eller reker.
I tillegg inneholder den bambusskudd, vårløk og egg, sitron, soyasaus, sesamolje og chili.
Alkoholen som skal i er vermouth, det hadde jeg ikke, men tilsatte en skvett cognac !
Alkoholen forsvinner når den blir kokt, den fordunster ved 78 grader.
Du trenger til 4 porsjoner:
Opprinnelig skal suppen lages av svart kinesisk sopp,
som må bløtlegges i 10 minutter før den tørkes av og skjæres i strimler.
Jeg brukte champinjong, fungerte bra det også.
Proteiner som blir brukt er som regel magert svinekjøtt, kylling eller reker.
I tillegg inneholder den bambusskudd, vårløk og egg, sitron, soyasaus, sesamolje og chili.
Alkoholen som skal i er vermouth, det hadde jeg ikke, men tilsatte en skvett cognac !
Alkoholen forsvinner når den blir kokt, den fordunster ved 78 grader.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 2-3 ss rapsolje (eller en annen smaksnøytral olje, som tåler høy varme)
- 1 stk kyllingfilet
- 120 g bambusskudd
- 1 egg
- 2-4 stk champinjong (eller svart kinesisk sopp, må bløtlegges først)
- 1 vårløk
- 10 dl hønsebuljong, jeg brukte vann og 2 beger 'Maggi Fond Cups, kylling'
- 3 ts sesamolje
- 30 g kinesiske vermicelle/tynne risnudler
- 2 ss Cognac (eller vermouth)
- 2 ss sitronsaft
- 2,5 ss soyasaus
- 2 ts chilipulver
- Skjær kylling, bambusskudd og sopp i strimler.
- Vårløk hakkes fint.
- Pisk egget i en skål.
- I en annen skål blandes cognac, sitronsaft, soyasaus, sesamolje og chili.
- Varm olje i en gryte med sterk varme.
- Stek kylling og sopp i noen minutter.
- Tilsett buljong og cognac-blandingen.
- Kok i 10 minutter.
- Tilsett vermicelle, som du deler litt opp og bambusskudd.
- La det koke i 2 minutter til.
- Hell i det piskete egget og rør godt.
- Dryss over vårløk, i tynne ringer.
- Spis & Nyt !!
Spist & Nyt !! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar