11 september 2020

Eplepai med butterdeig - uten tilsatt sukker !


Butterdeig er det alltid kjekt å ha i fryseren !
Den kan brukes til både 👉 salt og  👉 søtt !

Nå er det høysesong for epler og da passer det godt med en søt og god eplekake eller pai 🍏🍎

Epler inneholder litt sukker, men er like vel sunt da de ikke har stor påvirkning på blodsukkeret. Epler har naturlig søtning, tagatose, som man også lager tagatesse bakesukker av 🍎🍍
Nå er Tagatesse bakesukker blitt erstattet med Finesse bakesukker. 
Finesse fungerer helt greit i denne paien.

Da er vel kanskje verre med hvetemelet som er i butterdeigen, men men... det er godt da !
Skikkelig søtt, sprøtt og godt !


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 6 plater butterdeig
  • 1 kg epler
  • 1/2 dl vann
  • 100 g tagatesse bakesukker
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 200°C
  2. Kjevle sammen 3 plater butterdeig og legg deigen i en paiform. 
  3. Prikk deigen med en gaffel og stek paibunnen på midterste rille i 20 minutter.
  4. Skrell eplene og del dem i biter. Legg dem i en kjele og hell over litt vann.
  5. La eplene surre på svak varme i 20-30 minutter. Bruk en potetmoser til å knuse dem godt sammen hvis du ikke vil ha biter av eple i syltetøyet. Smak og behag... 
  6. Tilsett tagatesse under omrøring og kok videre i 5 -10 minutter,
  7. Smak til med muskat, ingefær og kanel. 
  8. Legg syltetøyet på paibunnen.
  9. Kjevle ut de resterende 3 butterdeigplatene og legg deigen over syltetøyet.
  10. Prikk lokket med en gaffel.
  11. Stek paien videre på 200°C i 15-20 minutter.
  12. Den er best varm eller lunken 😋
Server kaken med god vaniljeis, uten tilsatt sukker eller krem !!

Ingredienser 

Skrell epler

Butterdeig 


Paibunn

Eplefyll 

Legg på eplefyllet

Klar til steking 




Ϡ₡
(¯`✻´¯) Lev - Spis - Nyt ღღ
`*.¸.*✻Ϡ₡¸.✻´´¯`✻.¸¸.Ƹ̴Ӂ̴Ʒ..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF