}); Edels Mat & Vin: Eplepai med butterdeig - uten tilsatt sukker ! Google+

fredag 11. september 2020

Eplepai med butterdeig - uten tilsatt sukker !


Butterdeig er det alltid kjekt å ha i fryseren !

Den kan brukes til både salt og søtt !

Nå er det høysesong for epler og da passer det godt med en søt og god eplekake eller pai 🍏🍎 


Epler inneholder litt sukker, men er like vel sunt da de ikke har stor påvirkning på blodsukkeret.

Epler har naturlig søtning, tagatose, som man også lager tagatesse bakesukker av. 

Tagatose er helt naturlig og finnes også i appelsiner og ananas 🍎🍍
Da er vel kanskje verre med hvetemelet som er i butterdeigen, men men... det er godt da !

Skikkelig søtt, sprøtt og godt !


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 6 plater butterdeig
  • 1 kg epler
  • 1/2 dl vann
  • 100 g tagatesse bakesukker
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 200°C
  2. Kjevle sammen 3 plater butterdeig og legg deigen i en paiform. 
  3. Prikk deigen med en gaffel og stek paibunnen på midterste rille i 20 minutter.
  4. Skrell eplene og del dem i biter. Legg dem i en kjele og hell over litt vann.
  5. La eplene surre på svak varme i 20-30 minutter. Bruk en potetmoser til å knuse dem godt sammen hvis du ikke vil ha biter av eple i syltetøyet. Smak og behag... 
  6. Tilsett tagatesse under omrøring og kok videre i 5 -10 minutter,
  7. Smak til med muskat, ingefær og kanel. 
  8. Legg syltetøyet på paibunnen.
  9. Kjevle ut de resterende 3 butterdeigplatene og legg deigen over syltetøyet.
  10. Prikk lokket med en gaffel.
  11. Stek paien videre på 200°C i 15-20 minutter.
  12. Den er best varm eller lunken 😋
Server kaken med god vaniljeis, uten tilsatt sukker eller krem !!

Ingredienser 

Skrell epler

Butterdeig 


Paibunn

Eplefyll 

Legg på eplefyllet

Klar til steking 




Ϡ₡
(¯`✻´¯) Lev - Spis - Nyt ღღ
`*.¸.*✻Ϡ₡¸.✻´´¯`✻.¸¸.Ƹ̴Ӂ̴Ʒ..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar