'Sukkerfrie' havreflarn !



Min far, som snart fyller 89 år har fått diabetes type 2, "gammelmanns-diabetes" blir det ofte kalt -
og det kan jo stemme når det gjelder han. Men, dessverre er det mange 'unge', som også får diabetes type 2 på grunn av overvekt og dårlig kosthold.

Han klarer seg helt fint uten masse sukker, men savner en kjeks eller kakebit til kaffen.
Det finnes jo nesten ikke kjeks og kaker i 'vanlige' butikker uten sukker.....

Jeg har laget to utgaver :
Havreflarn søtet med sukrin 🍪 Sprø, men metallisk smak !
De er myke når man tar dem ut av ovnen, men blir sprø når de avkjøles.

Sukrin eller Erythritol, som det egentlig heter, er en sukkeralkohol som finnes naturlig i blant annet melon, pærer og druer. 🍈 Den skiller seg ut fra andre sukkeralkoholer ved at den inneholder nærmere ingen kalorier, og gir derfor ikke blodsukkerstigning. Sukrin har i motsetning til andre sukkeralkoholer, ikke lakserende effekt ved normal bruk. 
Normalt bruk vel og merke, ikke spis alle med en gang !!


Havreflarn søtet med tagatesse 🍪 Smaker som karamell, men ikke sprø - seige, men veldig gode på smak ! 

Tagatesse bakesukker er et søtningsmiddel, som er laget av tagatose. Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas 🍎🍍
Tagatesse har ikke kjølende/metallisk bismak, som man ofte opplever med andre sukkererstatninger.
Inneholder kun 5 kcal pr. teskje. 

Mennesker er ikke like, noen reagerer på tagatesse -og andre på sukrin 😉

Havregryn er mer smartkarbo enn lavkarbo. 
Havregryn inneholder en del karbohydrater, men det er dagsinntaket som teller.
Veldig enkelt og ganske så godt 🍪


Du trenger til ca. 24 stk
Inneholder 43 kcal, 3 g karbo pr. stk
  • 75 g smør
  • 100 g lettkokt havregryn
  • 70 g sukrin, kan gjerne bruke sukrin + / eller 70 g tagatesse bakesukker
  • 25 g sukrin gold
  • 1 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts vaniljesukker
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 200°C
  2. Smelt smøret i en kjele og rør inn havregryn.
  3. Pisk 'sukkeret' og egg til eggedosis.
  4. Bland inn bakepulver, vaniljesukker og smørblandingen.
  5. Legg bakepapir på en stekeplate.
  6. Legg på en teskje kakerøre til hver kjeks. Pass på at det er god avstand mellom kakene.
  7. Stekes i 6-7 minutter. De med tagatesse blir brunere i fargen.
  8. Avkjøles.
  9. Kakene, som er søtet med sukrin oppbevares i tett boks i romtemperatur, De, som er søtet med tagatesse kan oppbevares i plast i kjøleskapet.

Visp eggedosis 

Tagatesse bakesukker 


Klare til steking 





Ferdig stekt 

Næringsinnhold i 24 stk havreflarn - Ref. Lifesum



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF