26 september 2020

Indrefilet av storfe med sopp & spinat, ostepoteter og peppersaus !


Indrefilet er den møreste strykningsdelen på storfe og er perfekt utgangspunkt for en god biffmiddag. Indrefileten sitter på innsiden, helt bakerst på filetkammen.
Den koster noen kroner, men av og til kan man unne seg noe ekstra 

Mør god indrefilet fortjener godt tilbehør !

Jeg serverte indrefilet med ostepoteter, sopp & spinat og en nydelig flambert peppersaus med cognac


I glasset:
Cavaliere d’Oro Bellezza Chianti Classico Gran Selezione 2015

En fruktig, smaksrik vin med fine tanniner. 
Vinen er lagret 18 måneder på franske eikebarriques (50% nye, 50% ett år gamle fat) før den helles på flasker og flaskelagres i fem år eller mer. Tanninene sørger for at vinen holder seg i live. Etter hvert som vinen modner utvikler den seg og får mer kompleks aroma og smak. Tanninene mister sin snerpende effekt og vinen blir rundere og bløtere 🍷

Kjempegod vin, som passet perfekt til retten 🍂
Den bør luftes litt før servering 🍷


Du trenger:
  • Indrefilet av storfe
  • Rapsolje
  • Smør
  • Grovkvernet pepper
  • Salt
  • Peppersaus *
  • Ostepoteter *
  • Grønnsaker *
Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet og begynn med potetene.
  2. Når potetene står i ovnen forsetter du med å forberede grønnsakene klar for steking.
  3. Lag peppersausen nesten ferdig, vent med å tilsette smøret.
  4. Stek biff.
  5. La biffen hvile, mens du steker grønnsakene.
  6. Varm opp sausen -og nå er vel potetene klare til servering.
  7. Spis & Nyt  
Indrefilet av storfe
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden. 
  4. Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.
Ostepoteter
Finner du oppskrift på 👉 her.

Grønnsaker til 4 porsjoner
  • 150 g spinat
  • 200 g sopp
  • 2-4 stk sjalottløk
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell sjalottløken og grovhakk den. De varierer mye i størrelse, bruk den mengden du ønsker.
  2. Rens soppen og skjær den i skiver.
  3. Fjern den grove stilken på spinaten.
  4. Brun soppen i olje. Tilsett løk og en god slump smør i stekepanna, la det steke ferdig.
  5. Vend inn spinaten og stek til den faller sammen.
  6. Krydre med salt og pepper.
Peppersaus til 4 porsjoner
  • 1 ss hel pepper
  • 0,5 dl cognac, jeg brukte 0,7 dl -og det ble litt vel mye... 
  • 3 dl kremfløte
  • Salt
  • 2 ts Mrs Chengs soppsoya eller sukkerkulør
  • 2 ss smør
  • (2 ts maizena og litt vann)
Sånn gjør du:
  1. Knus pepperkornene grovt i en morter.
  2. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne og 'stek' pepperet til det begynner å dampe.
  3. Tilsett cognacen og sett fyr på den med en lang fyrstikk. Ikke flamber under kjøkkenviften !!
  4. La det brenne ut.
  5. Tilsett fløte og la det koke inn til det blir tykt.
  6. Smak til med salt.
  7. Smak til med litt soppsoya, for smak og farge (-eller sukkerkulør, hvis du ønsker en litt mørkere farge uten ekstra smak.
  8. Nå kan du gjerne helle sausen over i en liten kjele og sette den til side. Synes du den er for tynn kan du tykne sausen med litt maizena.
  9. Rett før servering varmer du den opp og rører inn smøret.


Steg for steg bilder under her 👇

Forbereder potetene !

Grønnsaker !

Lag peppersaus !

Ikke flamber under ventilatoren !!

Stek indrefilet !


Nyheter fra vingården Cavaliere d'Oro - Gabbiano, Toscana, Italia.

Castello di Gabbiano ble etablert i 1480 og ligger i hjertet av den berømte regionen Chianti Classico. I løpet av middelalderen ble Castello og vingårdene beskyttet av Gold Knight, Cavaliere d'Oro.

Du kan lese mer på hjemmesiden, som du finner 👉 her 🍷

Cavaliere d’Oro Bellezza Chianti Classico Gran Selezione 2015
Kr. 280,- (Vinmonopolet 2020)



Crème Brulée til dessert 💕 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF