Indrefilet er den møreste strykningsdelen på storfe -og er perfekt utgangspunkt for en god biffmiddag.
Indrefileten sitter på innsiden, helt bakerst på filetkammen.
Den koster noen ekstra kroner, men av og til kan man unne seg noe ekstra godt ♥
Du trenger:
Grønnsaker til 4 porsjoner
Mør god indrefilet fortjener godt tilbehør !
Jeg serverte indrefilet med ostepoteter, sopp & spinat og en nydelig flambert peppersaus med cognac ♫
Jeg serverte indrefilet med ostepoteter, sopp & spinat og en nydelig flambert peppersaus med cognac ♫
Cavaliere d’Oro Bellezza Chianti Classico Gran Selezione 2015
En fruktig, smaksrik vin med fine tanniner.
Vinen er lagret 18 måneder på franske eikebarriques (50% nye, 50% ett år gamle fat) før den helles på flasker og flaskelagres i fem år eller mer. Tanninene sørger for at vinen holder seg i live. Etter hvert som vinen modner utvikler den seg og får mer kompleks aroma og smak. Tanninene mister sin snerpende effekt og vinen blir rundere og bløtere 🍷
Kjempegod vin, som passet perfekt til retten 🍂
Den bør luftes litt før servering 🍷Du trenger:
- Indrefilet av storfe
- Rapsolje
- Smør
- Grovkvernet pepper
- Salt
- Peppersaus *
- Ostepoteter *
- Grønnsaker *
Sånn gjør du:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet og begynn med potetene.
- Når potetene står i ovnen forsetter du med å forberede grønnsakene klar for steking.
- Lag peppersausen nesten ferdig, vent med å tilsette smøret.
- Stek biff.
- La biffen hvile, mens du steker grønnsakene.
- Varm opp sausen -og nå er vel potetene klare til servering.
- Spis & Nyt ♫
Indrefilet av storfe
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
- Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
- Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.
Grønnsaker til 4 porsjoner
- 150 g spinat
- 200 g sopp
- 2-4 stk sjalottløk
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
Castello di Gabbiano ble etablert i 1480 og ligger i hjertet av den berømte regionen Chianti Classico 🍷
- Skrell sjalottløken og grovhakk den. De varierer mye i størrelse, bruk den mengden du ønsker.
- Rens soppen og skjær den i skiver.
- Fjern den grove stilken på spinaten.
- Brun soppen i olje. Tilsett løk og en god slump smør i stekepanna, la det steke ferdig.
- Vend inn spinaten og stek til den faller sammen.
- Krydre med salt og pepper.
Peppersaus til 4 porsjoner
- 1 ss hel pepper
- 0,5 dl cognac, jeg brukte 0,7 dl -og det ble litt vel mye...
- 3 dl kremfløte
- Salt
- 2 ts Mrs Chengs soppsoya eller sukkerkulør
- 2 ss smør
- (2 ts maizena og litt vann)
Sånn gjør du:
- Knus pepperkornene grovt i en morter.
- Ha pepperkornene i en tørr stekepanne og 'stek' pepperet til det begynner å dampe.
- Tilsett cognacen og sett fyr på den med en lang fyrstikk. Ikke flamber under kjøkkenviften !!
- La det brenne ut.
- Tilsett fløte og la det koke inn til det blir tykt.
- Smak til med salt.
- Smak til med litt soppsoya, for smak og farge (-eller sukkerkulør, hvis du ønsker en litt mørkere farge uten ekstra smak.
- Nå kan du gjerne helle sausen over i en liten kjele og sette den til side. Synes du den er for tynn kan du tykne sausen med litt maizena.
- Rett før servering varmer du den opp og rører inn smøret.
![]() |
Hammond B3 / 1958 modell 🎹 Min bedre halvdelen 'står' for musikken 💞 |
Steg for steg bilder under her 👇
![]() |
Forbereder potetene ! |
![]() |
Grønnsaker ! |
![]() |
Lag peppersaus ! |
![]() |
Ikke flamber under ventilatoren !! |
![]() |
Stek indrefilet ! |
Nyheter fra vingården Cavaliere d'Oro - Gabbiano, Toscana, Italia.
Castello di Gabbiano ble etablert i 1480 og ligger i hjertet av den berømte regionen Chianti Classico 🍷
I løpet av middelalderen ble Castello og vingårdene beskyttet av Gold Knight, Cavaliere d'Oro.
Du kan lese mer på hjemmesiden, som du finner her 🍷
Du kan lese mer på hjemmesiden, som du finner her 🍷
Cavaliere d’Oro Bellezza Chianti Classico Gran Selezione 2015
Kr. 280,- (Vinmonopolet 2020)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar