Isabell og hennes klassevenner overrasket læreren med 'Babyshower' i klasserommet 💙Med litt hjelp av mommo bakte Isabell knallgode boller med Tipo'mel og melis.
Tipo' mel er laget av spesielt utvalgte kornsorter og er ekstra finmalt etter italienske kriterier. Dette gir en smidig deig, som er lett å forme.
Se så fine de blir !
De er utrolig myke og gode på smak. Bollene skal ikke heves før de skal bakes ut -og det passer perfekt for oss, som synes det er så utrolig kjedelig å vente.
Bollene pyntes med melis tilsatt blå konditor farge og blå strøssel 💙
Du trenger til 24 stk:- 5 dl melk
- 150 g smør
- 125 g melis
- 50 g fersk gjær
- 1 ts malt kardemomme
- 750 g Tipo'mel
Sånn gjør du:- Smelt smøret og tilsett melk og melis.
- Varm opp melk, smør og melis under omrøringen til blandingen holder 37°C grader.
- Smuldre gjæren opp i melken og rør til gjæren er helt smeltet inn i melken.
- Bland sammen 700 g mel og kardemomme i en bakebolle.
- Tilsett melke-blandingen.
- Elt deigen til den er smidig, tilsett litt og litt mel til deigen får passe konsistens.
- Del deigen i 24 emner og bak ut bollene med en gang, deigen skal ikke heves på forhånd.
- Legg bollene på stekeplater med bakepapir.
- La dem heve lunt i en time.
- Stek bollene midt i ovn på 230°C i 7-10 minutter.
Avkjøl bollene helt for du pynter dem med blå'melis og strøssel 💙
 |
Smeltet smør, melk og melis |
 |
Elt sammen hvetemel, kardemomme og melkeblandingen |
 |
Rull ut boller. ca. 60g pr stk |
 |
Etterheves i 60 minutter |
 |
Stekes på 230grader i 8 minutter |
 |
Melis og blå konditor farge |
 |
Kirkekretsen skole, Veldre |
 |
Bildet tatt fra skolen - Veldre - Ringsaker |
 |
Såmmå å je ær hen i væla, bæra je ser Mjøsa ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar