Herlig smaksrikt måltid med mørt lammekjøtt.
Jeg bruker marinert ytrefilet av lam fra Annis på Ringebu, men lammefilet smaker godt med kun salt og pepper også.
Server lammefilet med en sommerlig og enkel pastasalat.
Med Fedon Fusilli unngår du store blodsukkersvingninger, får varig metthet og jevn energi.
Fedon Fusilli inneholder bare 1/6 av karbohydrat innholdet i forhold til fullkornpasta/vanlig pasta, tre ganger så mye protein og nesten ti ganger så mye fiber – men med den ekte italienske smaken vanlig pasta har.
Fedon Fusilli inneholder bare 1/6 av karbohydrat innholdet i forhold til fullkornpasta/vanlig pasta, tre ganger så mye protein og nesten ti ganger så mye fiber – men med den ekte italienske smaken vanlig pasta har.
Jeg dampet noen hvite asparges, som jeg serverte lune. Oppskrift ⇾ her 🌿
Tilbehøret kan være enkelt med kun godt brød.
Du kan eventuelt servere retten med ⇾ potetsalat eller ⇾ fløtegratinerte poteter, hvis du ikke foretrekker lavkarbo varianten.
Det er veldig store forskjeller på tykkelsen på lammefilet, så grill/steketiden vil variere litt og tiden er også avhengig av hvor godt du ønsker kjøttet stekt.
Krydre lammefilten godt med salt og pepper, bruk eventuelt marinert lammefilet. La kjøttet bli godt temperert før du tilbereder det.
🐑 Grillet ytrefilet av lam
Varm grillen godt opp før du legger kjøttet på direkte varme og griller det 4 minutter på hver side. La fileten ettersteke på indirkete varme i 4-5 minutter. La kjøttet hvile i 10 minutter før du deler det opp i skiver.
I stekepanne
Stek dem i en varm stekepanne med masse smør og litt rosmarin 3-5 minutter på hver side.
Er den tynn -er det nok å steke den i stekepannen, men er den tykk kan du ettersteke den i stekeovnen på 125 °C i 10-20 minutter, eller til termometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du deler det i skiver.
Er den tynn -er det nok å steke den i stekepannen, men er den tykk kan du ettersteke den i stekeovnen på 125 °C i 10-20 minutter, eller til termometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du deler det i skiver.
🌿 Pastasalat
- 1/4 stk vannmelon
- 150 g ukokt Fedon fusilli eller annen pasta
- 1-2 pk fetaost i olje med oliven og hvitløk
- 1 stor neve ruccola
- 1/2 stk rødløk
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og sil pastaen i kaldt vann.
- Del vannmelon i terninger.
- Finhakk rødløk.
- Bland vannmelon, rødløk, pasta og ruccola forsiktig sammen i en bolle.
- Hell over hele boksen med fetaost, inkludert oljen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar