SQUASH_LASAGNE 🌿
En kombidampovn er en kombinasjon av en dampovn og en vanlig ovn. På funksjonen kombidamp bruker min ovn 25% damp og 75% varmluft. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at konsistensen blir perfekt og osten nydelig og gyllen 🍅
Squash er en grønnsak med mange forskjellige navn. I flere land kalles denne zucchini som er italiensk og betyr lite gresskar. Squash tilhører nemlig gresskarfamilien, men i motsetning til gresskar høstes denne i umoden tilstand mens skall og fruktkjøtt fortsatt er mykt. Den har en mild smak, men den trekker til seg smak som en svamp. Squash består av 95% vann, så du bør få ut en del av vannet, hvis ikke blir lasagnen veldig bløt.
Jeg lager ostesausen med magre meieriprodukter.
Lett matfløte, magerost, lett revet hvit ost.
Sausen blir på grunn av de magre meieriproduktene litt kornete, men den smaker digg!
Du kan selvfølgelig bruke fete oster og kremfløte, samt kjøttdeig istedenfor karbonadedeig, hvis du foretrekker det, men da blir fett og -kalori innholdet mye høyere enn det som står i oppskriften.
Færre karbo og mindre fett er den kombinasjonen, som anbefales av diabetesforbundet, spesielt for Diabetes Type 2. Det er mange diabetikere, som lever på en streng lavkarbo/keto diett. Keto-dietten innebærer at man holder seg under 50 gram karbohydrater daglig.
Denne lasagnen er innenfor både for keto, lavkabo og diabetes'folket 💚
Du trenger til 4 porsjoner:
🌿 Per porsjon : 460kcal / 25g fett / 45g protein / 15g karbo
* Jeg steker lasagnen med funksjonen kombidamp 🍅- 1-2 stk squash
- 400 g karbonadedeig
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 400 g hermetiske tomater
- 120 tomatpuré
- 1 ts oreagno, tørket
- 1 ts basilikum, tørket
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
- 125 g magerost med skinke
- 2 dl matfløte 10% fett
- 200 gram lett revet ost
- Salt
- Pepper
- Basilikum
Sånn gjør du:
- Del squash i lange skiver med en ostehøvel eller mandolin. Legg skivene på ett rent kjøkkenhåndkle og krydre godt med salt. Når du ser vannet trekkes ut av skivene snur du dem og salter på den andre siden. La dem ligge med salt, imens du gjør ferdig resten av retten. Tørk godt av dem med tørkepapir, på begge sider før du tilsetter dem i retten.
- Hakk løk, ganske finhakket og riv eller press hvitløk.
- Stek karbonadedeig i smør eller olje.
- Tilsett løk og hvitløk -og la det surre litt.
- Tilsett tomater, tomatpure og krydder og la det koke i ca. 10 minutter.
- Visp sammen matfløte og smøreost i en kjele på middels varme. La det koke opp. Tilsett 80 g revet ost og la det smelte. Avkjøl sausen, da vil den tykne.
- Legg kjøttsaus, skiver av squash og oste-blandingen lagvis i en smurt ildfast form. Jeg brukte 2 lag av hver på en form på 28x22cm, bruker du mindre form kan du legge flere lag.
- Avslutt med 120g revet ost på toppen av lasagnen.
- Sett kombidamp ovnen* på 180°C +damp, fyll vannskuffen med vann og stek lasagnen midt i ovnen i 35 minutter -eller med vanlig varmluft på 200°C i 30-35 minutter.
- La lasagnen hvile noen minutter før servering.
- Dryss over frisk basilikum 🌿 Spis & Nyt 💚
En kombidampovn er en kombinasjon av en dampovn og en vanlig ovn. På funksjonen kombidamp bruker min ovn 25% damp og 75% varmluft. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at konsistensen blir perfekt og osten nydelig og gyllen 🍅
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar