Det er fastelavnssøndag og det frister med saftige boller med krem og syltetøy !
Bollene er laget med havrefiber, isteden for hvetemel og finesse bakesukker istedet for vanlig sukker. Smaker overraskende godt 😋
Fyll bollene med ekte krem og syltetøy på fastelavnssøndagen, men de kan også fint spises uten krem hvis du teller kalorier. De smaker også knallgodt med kesam mager vanilje🍓
Eller, som jeg gjorde i dag blandet sammen vanlig krem og kesam mager med vanilje.
Havrefiber består av skallet fra havreskroget. Havrefibret brytes ikke ned i tarmsystemet, fordi det ikke løser seg opp i væske. Dermed passerer det uendret gjennom tarmsystemet, uten at det tas opp i blodbanen. Det er glutenfritt og har nøytral smak. Havrefiber gir fylde og tekstur til bakverk uten å tilføre en eneste karbohydrat – bare masse fiber.
Fiberhusk 🌿
Fiberhusk er pulveriserte skall av psylliumfrø og består av vannløselige plantefibre. Det brukes i baking for å øke fiberinnholdet og binde bakverket sammen, slik at det er lettere å jobbe med deigen. Bakverket vil også bli mer saftig og holdbart.
Fiberhusk er smak og luktfri.
Finesse bakesukker 🌿
Jeg bruker Finesse bakesukker i stedet for vanlig sukker.Finesse inneholder 80 % færre kalorier enn tilsvarende mengde sukker, og har en GI på 1.
Finesse har ingen bismak eller kjølende effekt.
Bollene deles i to og fylles med vispet krem* og sukkerfritt syltetøy.
*Jeg pisket 2 dl kremfløte til krem og blandet forsiktig inn 200g Kesam® Vanilje Mager.
De smaker faktisk utrolig godt med kesamkrem 🍓
Inneholder 148 kcal / 2,75 g karbo per stk uten fyll
- 150 g gresk yoghurt
- 200 g Kesam® Vanilje Mager
- 50 g smeltet smør
- 3 egg
- 120 g havrefiber
- 25 g Finesse bakesukker
- 20 g Fiberhusk
- 2 ts bakepulver
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 1 ts vaniljepulver
- (Egg til pensling)
- Legg de våte, første 4 ingrediensene i en blender og kjør til en jevn røre.
- Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over eggeblandingen. Bland alt godt sammen.
- La deigen hvile i 5 minutter så den tykner litt.
- Rull en pølse av deigen og del den i 8 like emner.
- Ta litt vann på hendene og form bollene.
- Legg dem på et bakebrett med bakepapir og la de 'heve' i 60 minutter. De hever ikke mye, det er mer fordi bollene skal hvile så de ikke flyter ut under steketiden.
- Pensle bollene med pisket egg.
- Stekes på 175 grader i ca. 30 minutter.
Bollene må oppbevares i kjøleskap eller fryses.
Serveres med vispet krem, sukkerfritt syltetøy og ett lite dryss natreen strø 🍓
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar