21 mai 2015

Smørdampet hvite asparges med spekeskinke !


Nå er det HVITE ASPARGES i butikkene ♪♫
Løp og kjøp - smaker helt nydelig !

Pinsetur på hytta i fjellheimen -innledes med vårlige asparges, til tross for litt snø og -ikke altfor mange varmegrader !

Hvit asparges dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden og høstes når spissen kommer opp til overflaten. Den hvite asparges inneholder ikke klorofyll, så lenge den er fratatt sollys -og det er grunnen til hvit i stedet for grønn farge.
Hvit asparges har en treaktig overflate og må skrelles før tilberedning.
Den har en mildere smak enn den grønne og jeg synes den smaker bedre.


Denne retten kan nytes til lunch, settes på koldtbordet eller serveres til forrett i de fineste selskaper 

Du trenger:
  • 500 g hvit asparges
  • 3 dl vann
  • 50 g meierismør
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • Pepper
  • 100 g spekeskinke i tynne skiver
  • Persille
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Skrell aspargesen.
  2. Skjær vekk de nederste 2–3 cm.
  3. Kok opp vann i en vid kjele, sammen med smør, sukker, salt og sitronsaft.
  4. Legg i aspargesen.
  5. La det koke uten lokk til det meste av væsken har fordampet og aspargesen er ferdig kokt. Det tar ca. 10 minutter og koke hvit asparges, det varierer selvfølgelig etter tykkelsen. Kjenn forsiktig med en gaffel om den er mør.
  6. Rist litt på kasserollen underveis slik at aspargesen ikke fester seg i bunnen og den blir godt glasert i smørvannet.
  7. Legg den smørkokte aspargesen på ett fat.
  8. Hell over resten av smørvannet.
  9. Krydre med litt pepper.
  10. Legg på spekeskinke og dryss over friske urter.

Skreller asparges !
Smaker smaskens !

Fremdeles litt snø på fjellet i Sør Fron !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF