Det ble en tålmodighets prøve, men resultatet ble slettes ikke ille
-smaker i hvert fall himmelsk ♥
Det er lov og la seg friste ✿⊱
Sukkerbrød:
Sånn gjør du:
- Visp stiv eggedosis av egg og sukker.
- Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver.
- Sikt det forsiktig inn i eggedosisen, røren skal være jevn, men rør ikke mer enn høyst nødvendig.
- Hell røren i en kakeform, 26Ø med bakepapir i bunn.
- Stek sukkerbrødet på nederste rille i ca. 45 minutter på 160 grader.
- Avkjøl kaken i formen.
- Del bunnen i tre deler.
Kakefyll:
- 7 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl ferdig vaniljekrem
- 5 dl jordbærsyltetøy
- 1 liter ferdig jordbærgelé
- Jordbær
- Visp 3 dl fløte til krem med 1 ts vaniljesukker.
- Bland vaniljekremen med fløtekremen.
- Legg den nederste bunnen på ett kakefat. Bunnen trenger ikke dynkes, kaken blir "bløt" nok av fyllet.
- Legg på ett lag syltetøy på den nederste bunnen og deretter vaniljekrem.
- Hvelv geléen på ett fat. Skjær halvparten av geléen i ganske tynne skiver.
- Legg på ett lag gelé.
- Legg på den midterste kakebunnen, ett lag syltetøy, vaniljekrem og gelé.
- Legg toppen av kakebunnen på kaken.
- Sett på ringen til springformen rundt kaken.
- Skjær jordbær i skiver og legg dem på kaken.
- Varm resten av geléen over svak varme til den smelter litt. Den skal ikke bli helt flytende, men litt 'grøt - aktig'.
- Fordel den smeltede geléen over bærene, bruk en skje.
- Sett kaken i kjøleskapet til geléen stivner helt igjen. Dette kan du gjøre dagen før kaken skal serveres hvis du ønsker det.
- Visp 4 dl fløte og 1 ts vaniljesukker til krem og ha det i en sprøytepose. Dekk kanten rundt kaken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar