I likhet med sine naboer Irland og England, har ikke Skottland satt sitt preg på den internasjonale haute cuisine, og den skotske nasjonalretten haggis faller nok inn under kategorien "for spesielt interesserte" !
Dette er en fantastisk oppskrift på den tradisjonelle skotske Steak Balmoral, med tykk soppsaus og whiskey,
som serveres i hele regionen, og på den berømte : The Witchery Restaurant den ligger i Edinburgh, på toppen av Royal Mile, nær porten til den vakre Edinburgh Castle.
Jeg serverte retten med bakt potet og grønne bønner ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g ytrefilet av storfe
- Stekesmør
- Olje
- Salt
- Pepper
- 0,5 dl whisky
- 3 dl kremfløte
- 2,5 dl oksekraft
- 200 g sopp
- 1 ts grov sennep
- Bake poteter
- Kryddersmør
- Aspargesbønner
- Begynn med bakepotetene. Pakkes inn i folie og stekes på 250 grader i en til to timer, avhengig av størrelsen.
- Skjær ytrefileten til 4 biffer, ta den ut av kjøleskapet 30 minutter før den skal stekes.
- Skjær soppen i skiver og stek den i en stekepanne med litt smør. Legg den stekte soppen over i en kjele. Tilsett sennep, fløte og kjøttkraft. La det koke til kraften har redusert seg til halve mengden. Tilsett litt sukkerkulør, hvis du vil ha den litt mørkere. Smak til med salt og pepper.
- Stek biffene i en panne på sterk varme i en blanding av olje og smør, 1-2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Biffen skal flamberes og bør derfor ikke stekes for lenge !
- Tilsett whisky og flambèr (Når du flamberer tenner du på brennevinet, som du har helt over kjøttet i stekepanna. Tenn umiddelbart på slik at alkoholen fordamper, mens aromastoffene fra brennevinet blir igjen sammen med de andre smakene i panna)
- La biffene hvile ca. 10 minutter før servering.
- Kok aspargesbønner ett par minutter i lettsaltet vann, sil av vannet og vend inn godt smør og maldonsalt.
- Server biffene sammen med soppsausen, bakt potet med litt kryddersmør og aspargesbønner.



Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar