}); Edels Mat & Vin: Chiliburger Tex Mex med hot tomatsalsa Google+

torsdag 28. mai 2015

Chiliburger Tex Mex med hot tomatsalsa


28 Mai er den internasjonale hamburger dagen ♪♫♪
Dette ble mitt bidrag :

Chiliburger Tex Mex er en kloning av hamburger og Chili Con Carne 🍎
Det blir noen saftige, mektige og smakfulle burgere.

Server burgerne med brød. salat, tomatsalsa og Crème Fraîche Lett.
Gode stekte poteter eller pommes frites er godt tilbehør, hvis du ønsker det !

Hot & Godt !!

Du trenger til 6 stk:
Chiliburger
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 ss hvetemel
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 chili eller jalapeño, finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 ts tørket timian
  • 2 ts spisskummen
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts nykvernet pepper
  • 1 liten boks kidneybønner (Må skylles !)
Tilbehør
  • 6 hamburgerbrød eller annet godt brød
  • 6 skiver ost med jalapeño 
  • Salat
  • Tomatsalsa *
  • Crème Fraîche Lett
Sånn gjør du:
  1. Lag først tomatsalsa, som du finner oppskrift på 👉 her -og la den småkoke, mens du lager burgerene. Den kan gjerne serveres varm !
  2. Bland godt sammen kjøttdeig, egg, mel, chili, krydder, korander og tomatpuré.
  3. Bland inn frisk koriander eller 2 ts tørket og skylte, avsilte bønner.
  4. Form til 6 kjøttboller og press dem ned til burgere i stekepannen. Stek dem på sterk til middels varme, til de er gjennomstekt. OBS: Vær veldig forsiktig når du snur dem, de faller lett i fra hverandre.
  5. Legg på en skive ost på hver burger. Sett på lokk så osten smelter, tar ca. 2 minutter.

SPIS & NYT  ♫♪

Lager burgere !
Tomatsalsa med chili ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar