Asiatisk mat har en spesiell smak, du enten elsker det eller 'hater' det.
Jeg er i den første kategorien 🌾
Nok en rett med nykål !
Denne med en asiatisk woksaus !
Jeg servert woken med gode og sunne 👉 spirulina nudler.
Er ikke nykål i sesong, så kan du bruke spisskål, pak choy eller kinakål.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 500 g scampi
- 1 rødløk, skjært i tynne strimler
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 225 g bambusskudd
- 400 g nykål, skjært i strimler
- Woksaus *
- 1 dl hakket koriander, pluss litt ekstra til pynt
- Nudler eller ris
- Lag woksausen.
- Stek løk til den blir myk, tilsett hvitløk og stek 1 minutt.
- Tilsett bambusskudd, nykål og renset scampi og stek ytterligere 5 minutter. Bruker du rå scampi, steker du det til scampi er gjennomstekt og har skiftet farge til rosa.
- Tilsett woksausen og koriander.
- Gi det ett kokt oppkok.
- Server retten med nudler eller ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar