}); Edels Mat & Vin: Scampiwok med nykål ✿⊱╮ Google+

onsdag 6. mai 2015

Scampiwok med nykål ✿⊱╮


Asiatisk mat har en spesiell smak, du enten elsker det eller 'hater' det.
Jeg er i den første kategorien, men min bedre halvdel er ikke spesielt begeistret, selv om han faktisk begynner å like det.
Han jobber sent i dag, så da passer jeg på og 'ruske' sammen en rett med masse asiatiske smaker.

Nok en rett med nykål !
Denne med en asiatisk woksaus !
Jeg servert woken med gode og sunne spirulina nudler.
Er ikke nykål i sesong, så kan du bruke spisskål, pak choy eller kinakål.

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 500 g scampi
  • 1 rødløk, skjært i tynne strimler
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 225 g bambusskudd
  • 400 g nykål, skjært i strimler
  • Woksaus *
  • 1 dl hakket koriander, pluss litt ekstra til pynt
  • Nudler eller ris
Sånn gjør du:
  1. Lag woksausen.
  2. Stek løk til den blir myk, tilsett hvitløk og stek 1 minutt.
  3. Tilsett bambusskudd, nykål og renset scampi og stek ytterligere 5 minutter. Bruker du rå scampi, steker du det til scampi er gjennomstekt og har skiftet farge til rosa.
  4. Tilsett woksausen og koriander.
  5. Gi det ett kokt oppkok.
  6. Server retten med nudler eller ris.
 Woksaus:
  • 1/3 dl asiatisk fiskesaus
  • 1/2 dl soyasaus
  • Saften av 1 lime
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts sesamolje
Bland sammen alle ingrediensene, bruk litt mindre fiskesaus enn soyasaus og rør til
sukkeret er oppløst. Smak deg litt til, det kan være forskjell fra andre fabrikater.

Woksaus

Før tilsetning av woksaus og koriander.
Ingredienser ! Litt 'juks' i dag, ferdig kokt scampi og hvitløk på tube c",)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar