Frikassé med kylling !


Frikassé er en rett der kjøtt og grønnsaker deles opp i biter og kokes i buljong eller saus, og jevnes med fløte så det blir en lys tykk saus 🌿

Lammefrikassé er en utgave, den finner du oppskrift på 👉 her 🐑

Alt kokes sammen i en kjele ! 
Enkelt, godt og ikke så verst sunt.
Rydd opp i grønnsaksskuffen og bruk de grønnsakene du har til rådighet.

Herlig, smakfull gryte med kylling, poteter og grønnsaker i kremet frikassé-saus 🐔
Gryta minner om hønsefrikassé, men du slipper å koke og rense den feite høna.
Det er noe skikkelig klin, spør du meg, men du får selvsagt en bedre saus enn med fond. 

Jeg forbereder gryta inne, men koker den ute på bålpannen 🔥
Det er jo så koselig 💚


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 ss smør
  • 6 ss hvetemel
  • 6 dl vann
  • 2 beger kyllingfond
  • 1 dl fløte
  • 600 g strimlet kylling
  • 4 stk potet
  • 1 stk gul løk
  • 4 stk gulrot
  • 250 g pak shoy
  • 100 g brokkolini
  • Sitronsaft
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del opp kyllingfileter i passelige biter.
  2. Del poteter og grønnsaker i passende biter.
  3. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel.
  4. Spe med litt og litt av vannet og rør godt med en visp for å få ut eventuelle mel-klumper, imens det koker opp.
  5. Ha i resten av vannet, kyllingfond og fløte.
  6. Legg kyllingbiter, poteter, løk og gulrøtter i kjelen.
  7. La frikasseen koke i ca. 20 minutter til kyllingen er gjennomkokt og grønnsakene møre.
  8. Tilsett pak choy og brokkolini, la det koke i 4 minutter.
  9. Smak til sausen med litt sitronsaft, salt og pepper før servering.





Heggsetra, Sør Fron 

Raubakk, Sør Fron 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF