05 mai 2024

Laksegrateng med dill & sitron, servert med spinat-couscous


Enkel, men god kremet ovnsrett med laks🌿
Sunn hverdagsmat for folk i farta 🍋
Klar til servering på 30 minutter !

Jeg steker gratengen med funksjonen kombidamp 🌿
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og det gir en god tekstur på gratengen. 

Imens gratengen steker koker du poteter, ris eller pasta.
Jeg serverer retten med spinat-couscous 🌿
Couscous er semulegryn av durumhvete og har dermed hvetens relativt høye proteininnhold og lave fettinnhold. Couscous inneholder mer fiber enn pasta og ris. Bruk gjerne couscous som er laget av fullkorn. Couscous har ikke mye smak så det anbefales og tilsette krydder, urter og grønnsaker.

Grønn & Frisk Super* Spinat er saftige og smakfulle blader ferdig vasket og klar til varmebehandling. *Spinat er rik på vitamin A, vitamin C, kostfiber, folat og kalsium. I tillegg er den en kilde til vitamin E, vitamin B6, jern, magnesium og kobber. Som en del av et sunt kosthold og en aktiv livsstil bidrar vitamin A, vitamin C og folat til å redusere tretthet og utmattelse, og bidrar til et normalt immunforsvar. Derfor kaller vi spinaten for super. Grønn & Frisk Super* Spinat passer perfekt til damping, steking og stuing.
Ref. Bama

God middag 🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 500 gram laks uten skinn og bein
  • Salt
  • Pepper
  • 2 dl crème fraîche
lett
  • 1 dl kremfløte
  • 1 sitron, skallet og 2 ss sitronsaft

  • 1 ss hakket dill
+ litt til pynt
  • 0,5 ts salt
  • 50 g revet parmesan
Sånn gjør du:
  1. Sett ovnen på 200°C -eller hvis du har kombidampovn stiller du den inn på 180°C varmluft+damp, fyll vannskuffen med vann.
  2. Legg laks i en passe stor ildfast form og krydre med salt og pepper.
  3. Visp sammen crème fraiche, fløte, sitronskall, sitronsaft, dill og salt og fordel sausen over fisken.
  4. Dryss over revet parmesan og stek lakseformen midt i ovnen i 20 minutter. 
Spinat-couscous
  • 3 dl fullorn couscous
  • 3 dl vann
  • 1 stk terning kyllingbuljong 
  • 200 gram spinat
  • Smør
  • Pepper
  • Sitron
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann sammen med en knust buljongterning og tilbered couscous etter anvisning på pakken.
  2. Smelt smør i en stekepanne og tilsett spinat. La det surre til spinaten faller sammen.
  3. Bland inn kokt couscous, og smak til med pepper og sitronsaft.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF