Grillet marinert hvalbiff med asparges !


Hovedregelen for hvalkjøtt er å behandle det som storfekjøtt.
Kjøttet er veldig mørt og trenger kort steketid.
La kjøttet ligge i romtemperatur i 30-60 minutter før du steker det. Varmen trekker lettere inn i kjøttet -så du vil ikke oppleve at den er kald i midten når den serveres medium stekt.

Hvalbiff er perfekt grillmat !
Hvis du tar deg til å marinere hvalkjøttet -blir det enda bedre !

Servert med potetsalat, mango- & jordbærsalsa -og litt bearnaise 🍓
Syrlig, søt, hot og fruktig salsa passer perfekt til den marinerte hvalbiffen. 
Nå er det også sesong for gode asparges 🌿

Det er strengt tatt ikke nødvendig med saus når man serverer retten med en kremet potetsalat. Jeg er ikke så veldig begeistret for potetsalat, klarer meg med en liten skje av den og er en sauseperson, må ha saus - så jeg serverte retten med bearnaise.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk biffer av hval á 200 g
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Finhakk hvitløken og bland sammen hvitløk, soyasaus og pepper.
  2. Legg hvalkjøttet i en pose og hell over soyasausen.
  3. Pass på at alt blir godt blandet.
  4. Mariner kjøttet i 4-5 timer eller natten over.
  5. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal legges på grillen.
  6. Grillen må være god og varm.
  7. Grill hvalkjøttet på direkte varme i 3-4 minutter på hver side.
Mango -og jordbærsalsa🍓
  • 1 stk mango
  • 200 g jordbær
  • 1 stk rød chili
  • Masse frisk koriander
Vinaigrette
  • 2 lime, saften
  • 4 ss olje
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Visp sammen ingrediensene til viaigretten.
  2. Del mango og jordbær i biter, finhakk chili og hakk koriander.
  3. Legg alt i en bolle, hell over vinaigretten og bland alt forsiktig sammen.
Asparges
  1. Knekk av eller skjær av den nederste delen på aspargesen.
  2. Pensle dem med olje og grill dem i 3-4 minutter sammen med en halv sitron. 
  3. Skvis over sitronsaft og krydre med salt før servering.
Potetsalat
-finner du oppskrift på 👉 her.

Den kan du lage mange timer før servering, men må oppbevares i kjøleskapet.

Hvis du må ha saus så kan det passe med 👉 bearnaisesaus






Grillet marinert hvalbiff med asparges 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF