23 juni 2021

Grillspyd av marinert svinenakke, grønnsaker & fløtepoteter på bålpanne !



Kjøttspyd av svinenakke, marinert med rosmarin og hvitløk fra Annis Pølsemakeri -er bare så godt 😋

Her kan du selvfølgelig bruke kjøtt etter eget ønske, storfekjøtt, lam, kalkun, kylling eller noe helt vilt, som elg, reinsdyr og hjort.

Jeg brukte, på 'hyttevis' en ferdig pose med wok grønnsaker 🌽
Fløtepoteter er fløtegratinerte poteter, som ikke er gratinerte 😅

Smaksrik, god & enkel middag (hvis du jukser litt) 😋


Du kan selvfølgelig marinere kjøttet selv:

Rosmarin og hvitløk marinade 
  • En neve frisk hakket rosmarin
  • 5 fedd presset hvitløk
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 0,5 dl olje
Bland alt godt sammen og mariner kjøttet i marinaden i noen timer, gjerne natten over.

Du trenger:

  • Kjøttspyd av marinert svinenakke
  • Fløtegratinerte poteter 
  • Wok grønnsaker
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper 
  • (Tyttebær)
Sånn gjør du:
  1. Fyr opp bålpannen -og vent til det har blitt skikkelig varme glør/grillkull. Om du bruker ved eller grillkull avgjør du selv. Jeg brukte begge deler i dag.
  2. Kok opp fløtepoteter. Oppskriften finner du lengre ned på siden.
  3. Ta gjerne kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal grilles.
  4. Legg grønnsaken i en grillform og krydre med salt og pepper. 
  5. Samle grillkullet i halve bålpannen, så du får indirekte og dirkete varme.
  6. Sett fløtepoteter og grønnsaker på indirekte varm.
  7. Spydene grilles på direkte varme, til de er godt brunet på alle sider. 
  8. Bytt plass på kjøttet og grønnsakene og potetene. 
  9. La kjøttet hvile på indirekte varme, mens grønnsaker og poteter blir skikkelig varme og gode.
Fløtepoteter
Til 4 porsjoner
  • 600 g poteter, uten skall
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl melk
  • 2 dl fløte
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du: 
  1. Skjær poteter i skiver, bruk gjerne en mandolin og finhakk hvitløk.
  2. Legg poteter og hvitløk i en kjele.
  3. Tilsett melk og fløte, kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg potetene i en tett grillform, penslet med litt olje - og sett den på grillen.
Tips 👇
Her kan du bruke ferdig kokt 'fløtegratinerte poteter', som du finne i kjøledisken.
De smaker godt, du slipper innkjøp av mange ingredienser og sparer oppvask !!
Helt lovlig ( spør du meg) når man har lite kjøleskap, slettes ingen mandolin -og ønsker minst mulig oppvask !


Lag direkte og indirekte grillsoner i bålpannen 

Ett avlastningsbord i nærheten er kjekt å ha !

God middag 🌿

Nyter kvelden 💛

Fullmåne over Heggsetra i kveld 🌕

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF