Grillet blåskjell & kveite !


Blåskjell er nydelig mat -og noe av det enkleste man kan servere 🌿
Perfekt grillmat !


Når jeg tidligere har grillet blåskjell har jeg pakket dem inn i aluminiumsfolie.
Det er enda enklere å tilberede blåskjell i grillformer. 
Da er det lettere og få 'slurpet' i seg all den gode kraften 😋


I tillegg til blåskjell grillet jeg sitrusmarinert kveite.
Jeg falt for fristelsen og kjøpte ferdig sitrusmarinert kveite når jeg var innom Innlandets beste fiskebutikk og kjøpte blåskjellene.
To stk a 150g filet av loins, ble lagt i en grillform, klar til å legges rett på grillen.
Oppskrift på sitrusmarinade, hvis du vil marinere fisken selv finner du under oppskriften.

I dag ble det veldig enkelt tilbehør.
Loff, smør og noen jordbær fra Biri 🍓


Blåskjell 
Til 2 porsjoner
  • 1 kg blåskjell
  • 1 sjalottløk
  • 1 rød chili
  • 3 dl prosecco eller hvitvin
  • 1 dl kokosmelk eller fløte
  • Persille, frisk
  • Koriander, frisk
Sånn gjør du:
  1. Vask og rens blåskjell, kast skadet blåskjell.
  2. Hakk sjalottløk og chili.
  3. Fordel blåskjellen i to store grillformer. 
  4. Dryss over sjalottløk og chili på begge formene.
  5. Hell 1,5 dl prosecco og 0,5 dl kokosmelk over hver form.
  6. Hakk frisk persille og koriander og dryss over blåskjellene.
  7. Varm grillen godt opp, til 200-250 grader.
  8. Legg dem på en varm grill og la dem dampe under lokk i ca. 10 minutter -eller til blåskjellene har åpnet seg. Bruk store grytekluter, hold en på kanten av formen og hold under formen med den andre, når du tar formene av grillen.
  9. Spis blåskjell med liten gaffel, kakegaffel funker bra og bruk en skje til den gode sausen, som har dannet seg i bunn.
Tips: 
Har du ikke grillformer kan du pakke blåskjellene inn i aluminiumsfolie.
Legg halvparten av blåskjellene på ett dobbelt lag med aluminiumsfolie, legg den andre halvparten på ett annet dobbelt lag med folie, så du får en pakke per porsjon.
Brett opp kantene, så det blir en kurv med høye kanter.
Lukk 'kurven' igjen før de legges på grillen.
Legg hele kurven på en tallerken, så man får med seg den gode sausen. 


Sitrusmarinade
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk chili
  • 1 stk sitron
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper, grovmalt
Sånn gjør du:
  1. Finhakk sjalottløk og chili.
  2. Riv skallet av sitronen og press saften.
  3. Bland sammen chili, sjalottløk, sitronsaft, sitronskall, olivenolje, salt og pepper.
  4. Ha fisken i marinaden og la den ligge i minst en time i kjøleskap.
  5. Ta ut fisken av kjøleskapet 15-30 minutter før bruk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF