11 juni 2021

BBQ marinert grillfilet med dampet nypotet, nykål & bearnaise !

BBQ marinert grillfilet av storfe tester jeg ut i dag.
Med smak av bacon og pepper....
Storfe Mørbrad, salt, sukker, pepper, løk, paprika, hvitløk, chili, urter, sjampinjong, aroma.
'Aroma' er nok bacon 😏

Jeg er egentlig ikke tilhenger av ferdige produkter. Noen er faktisk gode, mens andre smaker 'høgg'. 
Litt travelt i dag, så da ble det en ferdig marinert grillfilet, som havnet i handlekurven.

Denne utgaven fra Gilde, kjøpt på den lokale Kiwi'n var faktisk veldig mør, saftig og ganske god på smak. Helt uten fett og 'slintrer' 
(Dagens gratis reklame) 


✔ Tilbehør er dampet nypoteter i Crock-Pot Express, kan anbefales. Potetene sprekker ikke, de blir ikke vasne og beholder mer av smaken -og vitaminene. Oppskrift 👉 her !
Potetene var større, enn de jeg dampet i oppskriften, så jeg satte tiden på 12 minutter.

✔ Fersk norsk nykål. Kokt al'dente i vann, salt og en klatt med smør.

✔ Bearnaisesaus. Oppskrift 👉 her, hvis du vil lage den fra bunnen av.

✔ - Og siden det er sommer, noen jordbær 🍓

Rask, enkel og smakfull middag !
Kokte eller dampet poteter til biff er sjelden kost her i huset. Kokte poteter generelt egentlig !
Litt sånn, gammelmanns mat - og da gjerne kjøttet servert gjennomstekt, som en skosåle 😅

Men, det smakte slettes ikke ille altså, selv om potetene ble servert med skallet på -og biffen var medium, ikke ødelagt !

God middag 🌿


Grillfilet av storfe
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før du skal legge det på grillen.
  2. Fyr opp grillen, så den er skikkelig varm før du legger på kjøttet.
  3. Grill kjøttet 4 minutter på hver side, på direkte varme.
  4. Legg det over på indirekte varme og grill den videre, under lokk i 5 minutter.
  5. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF