20 juni 2021

Mac 'n cheese med kylling !


Macaroni & cheese er klassisk comfort-food fra Amerika !!
Mac'n cheese blir servert, som egen rett eller som tilbehør til stekt kjøtt, kylling eller fisk.

I denne utgaven bruker jeg kylling i gratengen🌽 
Jeg bruker bakepapir i formen så den blir lettere og rengjøre. 
Min gassovn har kun undervarme, da kan det være smart og sette en tom langpanne nederst i ovnen. Bruk en ost med gode smelteegenskaper, hvis du steker gratengen i gassovn med undervarme. 

Skikkelig, digg og god kosemat 🌿
Skal retten serveres til barn kan bør den kanskje tilberedes uten chili !


Til 3 porsjoner trenger du:
  • 2 dl makaroni
  • 2 stk kyllingfilet
  • Stekesmør
  • 1 stk chili
  • 3 ss mais
  • 1,5 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 200 g revet mozzarella
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 225ºC
  2. Skjær kyllingfilet i strimler og brun kyllingkjøttet raskt i stekepannen.
  3. Kok makaroni i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
  4. Sil av vannet, skyll med kaldt vann og sett den til side.
  5. Lag sausen.
  6. Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
  7. Spe med melk under omrøring, litt og litt om gangen og la sausen koke i ca. 5 minutter.
  8. Tilsett 100 g revet ost og bland alt godt sammen.
  9. Smak til med salt og pepper.
  10. Smør en ildfast form eller dekk formen med bakepapir. 
  11. Bland sammen kokt makaroni, stekt kylling, mais og chili i den ildfaste formen.
  12. Hell over sausen og bland den godt inn.
  13. Dryss over resten av osten.
  14. Stekes ved 225ºC i ca. 30 minutter.
Stek kyllingfilet og kok makaroni

Kok sausen

Bland alt godt sammen, hell over saus og revet ost

TAPPTJERN 💛 Flott badeplass, like ved Fagerhøy leirskole !


Søndagstur til Toftsetra !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF