03 desember 2014

Kamskjell-gryte med cognac c",)


Kamskjell er knallgodt !
Det viktigste er og ikke steke dem for lenge, da blir det viskelær.
Ferske kamskjell er helt klart best, men når man skal være 'rå-flott' og lage 'gryterett' av kamskjell,
da går det helt greit og bruke fryste kamskjell, lommeboka setter også stor pris på det !!

La dem tine i kjøleskapet i ett døgn, tørk godt av dem på tørkepapir eller i ett rent kjøkkenhåndkle.
Retten er ferdig på 15 minutter, så lag tilbehøret du velger og bruke før du steker kamskjellene.
Spis & Nyt !!

Servert med hvitløksbrød
Du trenger:
Forrett til 4 eller hovedrett til 2 porsjoner
  • 1-2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2 ss smør
  • 12 stk kamskjell
  • 4 ss cognac
  • 2 ss fishsauce
  • 10 cherrytomater, delt i to
  • 150 g sukkererter
  • 3 dl Crème Fraîche
  • Hakket frisk basilikum. ca. 1 dl
Sånn gjør du:

  1. Rens og hakk løk og hvitløk.
  2. Del chili i to på langs, ta ut hvite hinner og frø og finhakk den. (Husk og vaske hendene i sitronsaft, så du slipper 'chili-øye' c",)
  3. Smelt smør i en stekepanne og surr løk og chili.
  4. Legg i kamskjell og stek dem 2 minutter på hver side.
  5. Tilsett fishsauce, halve tomater, sukkererter og creme fraiche.
  6. Kok opp og la det trekke et par minutter.
  7. Vend inn basilikum og konjakk. 
  8. Smak til med salt. 
  9. Server gryten med nykokt pasta, nudler, ris eller hvitløksbrød.

Ingredienser til kamskjell-gryte med Cognac

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF