Lancashire er et grevskap i England, hertugdømmet Lancaster.
Lancashire ble opprettet i 1182. I 1351 ble Lancashire et palatinatsgrevskap.
Det ble innlemmet under den engelske kronen i 1399.
Lancashire hotpot er opprinnelig laget med lammekjøtt og mynte, men jeg har byttet ut lammekjøtt og mynte med oksekjøtt og bladpersille !
Resultatet er en kraftig, smakfull ovnsrett. Passer godt på kalde vinterdager, sammen med
ett glass fyldig rødvin ♫
Til 4 porsjoner:
Resultatet er en kraftig, smakfull ovnsrett. Passer godt på kalde vinterdager, sammen med
ett glass fyldig rødvin ♫
Til 4 porsjoner:
Ingredienser:
Appassimento Originale Vino Rosso
Karakteristikk: Fylde:
Friskhet:
Garvestoffer:
Farge: Dyp rød med blåskjær.
Lukt: Modne røde og mørke bær, krydder og hint animalske toner.
Smak: Saftig med solmoden frukt, kirsebær, krydder og lang avslutning.
Passer til:
Land/distrikt: Italia, Øvrige, Øvrige
Råstoff: Merlot 60%, Primitivo 30%, Negroamaro 10%
Metode: Tradisjonell vinifikasjon, druene tørker på stokkene i 15 dager.
Innhold: Alkohol 14,50%Sukker: 9,00 g/l Syre: 5,60 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Produsent: Casa Vinicola Botter Carlo
- Solsikke eller rapsolje
- 800 g oksekjøtt skåret i biter, jeg brukte mørbrad
- 2 ss tomatpuré
- 3 dl kjøttkraft (vann + kjøttfond/buljong som er beregnet til 5dl vann)
- 1 ss worcestershire sauce
- 1 stk grov hakket løk
- 1 stk stor gulrot, i skiver
- 100 g selleri, i små terninger
- Salt og pepper
- 2 ss hakket frisk bladpersille, kun bladene
- 1 ss potetmel
- 400 g poteter, i skiver
- Smeltet smør
- Persille, til pynt
- Stek kjøttet raskt i en varm panne med olje, i flere omganger.
- Legg kjøttet over i en kjele og rør inn tomatpuré.
- Tilsett kjøttkraft og worcestershire sauce.
- La det småkoke i 2-3 timer, til kjøttet er skikkelig mørt.
- Tilsett løk, gulrøtter og selleri og kok til grønnsakene er myke.
- Smak til med salt og pepper.
- Tilsett bladpersille og kok i 2-3 minutter.
- Tilsett potetmel utrørt i litt vann, for å tykne sausen litt.
- Legg kjøttblandingen over i en ildfast form.
- Skjær poteter i ganske tynne skiver og legg dem på toppen.
- Pensle potetene med smeltet smør.
- Stekes i ca. 30 minutter, på 180 grader varmluft, til potetene er gylne.
- Dryss over persille ved servering.
![]() |
Klar til og legge på poteter |
![]() |
Klar til steking |
Appassimento Originale Vino Rosso
Karakteristikk: Fylde:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar