}); Edels Mat & Vin: Surkål ! Google+

søndag 14. desember 2014

Surkål !


Klassisk tilbehør til skinkestek, koteletter og ribbe.
Enkelt å lage, men det tar litt tid før den er ferdig til servering.
Denne kan fint oppbevares i kjøleskapet i fire, fem dager og kan fryses.

Til 6 porsjoner trenger du:
  • 1 kg hodekål 
  • 2 epler 
  • 2 ts salt 
  • 1 ss karve 
  • 3 dl vann 
  • 2 ss 7% eddik 
  • 2 ss sukker
Sånn gjør du:
  1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i biter i en stor kjele.
  2. Tilsett vann.
  3. Kok opp og la alt trekke i minimum en time.
  4. Tilsett gjerne litt fett eller kraft av ribbe, pinnekjøtt, skinkestek, koteletter - eller hva du skal servere den med.
  5. Rør godt innimellom. Tilsett litt mer vann hvis nødvendig.
  6. Server den med en gang eller la den bli kald før du setter den i kjøleskapet eller fryseren.
Tilberedning av surkål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar