}); Edels Mat & Vin: Ytrefilet av storfe med bakt søtpotet, hot chili-brokkoli og flambert peppersaus med cognac ! Google+

lørdag 4. oktober 2014

Ytrefilet av storfe med bakt søtpotet, hot chili-brokkoli og flambert peppersaus med cognac !


Dette er nok den siste middagen på hytta denne sesongen.
Kaldt og regnvær ute, men varmt inne foran peisen !
Nå blir det godt med noe varmt og hot, med ett glass med en god Amarone

Jeg er veldig glad i søtpotet, men har aldri prøvd og bake den hel i ovnen før,
det smakte helt nydelig!
Brokkoli er en grønnsak, som jeg også spiser mye av, men gjør den litt bedre ved og steke
den med chili og hvitløk. - og prikken over i' en : flambert peppersaus med cognac !



Du trenger til 2 porsjoner:
  • 2 stk store søtpoteter
  • 2 x 300 g ytrefilet 
  • 1/2 brokkoli
  • 1 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 15 stk hele pepperkorn
  • 5 ss cognac
  • 2 dl fløte
  • Raps eller solsikkeolje
  • Salt
  • Pepper
  • Kryddesmør
Bakt søtpotet:
  1. Skjær et snitt i potetene.
  2. Legg dem i en ildfast form, dryss over salt og pensle med olje. 
  3. Stekes i stekeovnen på 200 °C / innstilling 5 på gassovn, i ca. 1 time, avhengig av hvor store potetene er.
  4. Ved servering: Skjær snittet i toppen litt dypere og klem på midten av poteten. Da vil poteten åpne seg og avkjøles litt. Legg på en bit kryddersmør ved servering.

Ytrefilet:
  1. Stek biffen på varm panne med litt olje og godt smør i ca. 3 minutter på hver side.
  2. Krydre med biffkrydder eller salt og pepper.
  3. La de hvile ca. 10 minutter.
  4. Legg gjerne på en bit kryddersmør ved servering.
Brokkoli:
  • 1 brokkoli i biter, bruk bare toppene.
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 rød chili, fjern frøene
  • 2 ss raps eller solsikkeolje
  • 2 dl vann
  • Salt
Sånn gjør du:
  1. Varm opp olje, ha i opphakket chili og finhakket hvitløk.
  2. Tilsett brokkoli, og rist rundt slik at oljen fordeler seg.
  3. Vent en liten stund til brokkolien blir litt brun i kantene.
  4. Krydre med litt salt.
  5. Hell over vann, sett på lokk og damp i ca. 3 minutter.

Peppersaus a'la Sjuve:
  • 15 stk pepperkorn
  • 5 ss cognac
  • 2 dl kremfløte
  • Salt
  • 2 ss smør
Sånn gjør du:
  1. Knus pepperkornene grovt:  Legg pepperkorn i et rent kjøkkenhåndkle og knus dem med en stekepanne.
  2. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å dufte livlig.
  3. Ha i cognacen. Nå det begynner å dampe, sett fyr på den med en lang fyrstikk.
  4. La det brenne ut.
  5. Ha i fløte og la det koke inn til det blir tykt.
  6. Smak til med salt.
  7. Sausen kan gjøres klar i forveien. Rett før servering koker du den opp, tar kjelen av platen og rører inn smøret. Kan gjerne tilsette litt sukkerkulør, men det hadde jeg ikke her oppe på hytta.
Flambering av pepper i Cognac !

⊱╮⊱╮

 Valpantena Amarone della Valpolicella 2011





  • Farge: Mørk rød.
  • Lukt: Preg av mørke bær og tørket frukt, hint av kjøtt og fat.
  • Smak: Rik, fruktig og fint balansert, frisk og fast ettersmak.
  • Passer til: Storfe   Småvilt og fugl   Ost  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Amarone della Valpol
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Corvina, Rondinella, Molinara
  • Innhold: Alkohol 15,00%Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent

  • 
    Ett lite glass rødt foran peisen 

    Alltid vil du drages mot det fjerne 
    men husk at også jorden er en stjerne
    Heggsetra, Sør Fron i Gudbrandsdalen.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar